fbpx
25.6 C
Nicosia
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΞΕΝΟΦΟΒΙΑ: Η πρώτη παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις που ανεβαίνει στην Πάφο

ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ: Η πρώτη παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις που ανεβαίνει στην Πάφο

-

 Πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει η παράσταση με τον τίτλο  «Το Ρόδο της Δαμασκού» της θεατρικής σκηνής Παρέμβασις την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Πάφο.

Η Θεατρική Σκηνή Παρέμβασις ιδρύθηκε το 2021 με έδρα την επαρχία Πάφου και βασική αρχή την προαγωγή της Θεατρικής Τέχνης. Επιλέγοντας η ομάδα να δουλέψει πάνω στη θεματική «μετανάστευση-προσφυγιά» έχει προγραμματίσει ως πρώτη παραγωγή το βραβευμένο με Α΄ βραβείο από την Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου Το Ρόδο της Δαμασκού της Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη.

Πρόκειται για το μονόλογο μιας μετανάστριας σε ένα προσφυγικό καταυλισμό. Η Wardah είναι δασκάλα πρόσφυγας από τη Συρία, θύμα του πολέμου. Μετά από μια άσχημη περιπέτεια στη θάλασσα, κατέληξε σε ένα προσφυγικό καταυλισμό ως αιτήτρια πολιτικού ασύλου. Η ιστορία της κινείται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, λογικής και φαντασίας. Μέσα από τον μονόλογό της πληροφορούμαστε για την όμορφη ζωή της στη Συρία πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για τα βιώματά της κατά τη διάρκεια αυτού. Η ζωή της στην καινούργια πατρίδα είναι δύσκολη, αφού τυγχάνει ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους ντόπιους. «Άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει» λέει η ηρωίδα. Τι είναι τελικά η ξενοφοβία; Τι σημαίνει να ζεις σε ξένο τόπο ως άλλη Μήδεια; «Δεν είχα άλλη επιλογή. Γέμισε η χώρα φονιάδες, αίμα παντού!»

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη και η ερμηνεία της Ευανθίας Πολυβίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις  19, 20 Οκτωβρίου & 7 Νοεμβρίου στην αυλή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφο στις 24 & 25 Οκτωβρίου στο Παλιό ΚΕΝ Γεροσκήπου και στις 2 Νοεμβρίου στο θεατράκι στην περιοχή Σπηλιές στον Μούτταλο. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.00. Εισιτήριο €12/€10 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο  99526304

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ :Ένα βράδυ αλληλεγγύης και στήριξης-Ο Λούκας Σταύρου περπάτησε στην...

Η φιλανθρωπική επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε στο Annabelle Hotel άφησε μια γλυκιά αίσθηση και απέδειξε ότι η αλληλεγγύη και η στήριξη στους συνανθρώπους μας...