fbpx
19.9 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ: Ήταν πάντοτε στο πλευρό του συζύγου της, Ερρίκου Ανδρέου- Η...

ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ: Ήταν πάντοτε στο πλευρό του συζύγου της, Ερρίκου Ανδρέου- Η συγκινητική ανάρτησή του γιου του (Φώτο)

-

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Ερρίκου Ανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σύζυγός του, γνωστή ηθοποιός Νόρα Βαλάρη ήταν συνεχώς στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή που έφυγε από τη ζωή.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1966 σε ταινία της Φίνος Φιλμ όταν εκείνη ήταν μόλις 20 και εκείνος 30 ετών. Και οι δύο είχαν όνειρα και φιλοδοξίες εκείνη έως ηθοποιός και εκείνος έως σκηνοθέτης. Και από τότε δεν χώρισαν ποτέ.

«Γνωριστήκαμε απ’ τον Φίνο, όταν σκηνοθέτησε με άλλο όνομα τα «Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι». Δεν του άρεσε το σενάριο και τότε έκανε το «Εκείνος κι εκείνη» με την Καρέζη. Αυτός κι αν ήτανε κουλτουριάρης! Διεύρυνε τις γνώσεις μου για τον κινηματογράφο, σαν να μορφώθηκα απ’ τον Ερρίκο», είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξή της, η Νόρα Βαλσάμη.

Στις 18 Ιουνίου 1973 παντρεύτηκαν και έφτιαξαν μια πολύ όμορφη οικογένεια. Έζησαν κάτω από την ίδια στέγη μαζί 50 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν τον γιο τους, που σήμερα είναι 48 ετών. Όσο καιρό ήταν ζευγάρι και δεν ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, η Νόρα Βαλσάμη δεχόταν συχνά από τους δημοσιογράφους την ερώτηση γιατί καθυστερεί ο γάμος τους και αν νιώθει έτοιμη να παντρευτεί. Τότε εκείνη αποκρινόταν:  «Νομίζετε ότι καθυστερεί; Γιατί απ’ όσο θυμάμαι, δεν ορίσαμε ποτέ μια ημερομηνία που να την αναβάλουμε. Νιώθω πιο έτοιμη από παλιότερα. Αλλά ποια η βιασύνη να παντρευτεί κανείς; Η πιο ωραία περίοδος είναι αυτή που ζούμε αρραβωνιασμένοι, δεν ξέρω πώς θα αισθάνομαι σαν σύζυγος».

Το 2018, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια του Ερρίκου Ανδρέου βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε πάρει πριν χρόνια ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα για την αγορά ενός στούντιο στα νότια προάστια, για τον γιο τους.Ωστόσο, λόγω χρεών, ο Κωνσταντίνος – Ερρίκος Τζούνιορ κινδύνεψε να το χάσει και σώθηκε με διακανονισμό στο παρά πέντε.

«Δοξάζω τον Θεό γιατί σώσαμε το σπίτι του γιου μας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε έναν διακανονισμό και όλα είναι πλέον σε καλό δρόμο. Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς. Δεν με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει. Άκουγα ότι πετούσαν κόσμο από τα σπίτια του για 20.000 ευρώ και ήμουν κάπως προετοιμασμένος», είχε δηλώσει τότε η Νόρα Βαλσάμη.

Να θυμίσουμε, ότι η Νόρα Βαλσάμη είχε παραχωρήσει μια σπάνια συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» στην οποία μίλησε για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της, Ερρίκου Ανδρέου και τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η οικογένειά της.

«Πέντε μήνες βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση και άλλους δύο στο Λαϊκό. Και τώρα περιμένουμε να τον πάνε στον Άγιο Σάββα. Δύσκολο αυτό, δεν μπορεί να χειρουργηθεί, επειδή έχει κάνει by pass. Τραγωδία. Μένω μαζί του στο νοσοκομείο. Το σπίτι μας είναι στην Χίο, εκεί μένουμε τώρα. Πούλησα την Μύκονο και πήγα στην Χίο. Και όλα μου βγήκαν από τη μύτη» δήλωσε μεταξύ άλλων η Νόρα Βαλσάμη.

«Τα οικονομικά μας πολύ μέτρια. Εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ. Το ίδιο και ο Ερρίκος. Κάτι παίρνω και από τα δικαιώματά μου. Πώς θα τη βγάλω δεν ξέρω» τόνισε η ηθοποιός.

Από την πλευρά του, ο γιος τους, Κωνσταντίνος-Ερρίκος Τζούνιορ δημοσίευσε μια συγκινητική ανάρτησή με μια φωτογραφία

«Πατέρα μου, θα σε έχω για πάντα στην καρδιά μου, όσο υπάρχω, σε ευχαριστώ για όλα, καλό παράδεισο».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: