fbpx
25.1 C
Nicosia
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ: «Ζητούν «γάμο» από 10χρονο παιδί-Η «γκάφα» του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ: «Ζητούν «γάμο» από 10χρονο παιδί-Η «γκάφα» του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

-

Μητέρα μονογονέας για τρία χρόνια ζητούσε να εξετασθεί το αίτημα του παιδιού της για επίδομα ασθενείας και το  αίτημα μελετήθηκε από Υπηρεσία που αφορά ενήλικες.

Μπορεί το κράτος Πρόνοιας να έχει φροντίσει να υπάρχουν εκατοντάδες επιδόματα τα οποία αφορούν είτε ασθενείας, μητρότητας, ορφάνιας, αγνοουμένου, απολαβών, τοκετού και άλλα πολλά. Από ότι φαίνεται, όμως, οι πολίτες της χώρας «χάνονται» στις δεκάδες σελίδες που πρέπει ή οφείλουν να συμπληρώσουν για να εξεταστεί εάν και εφόσον δικαιούνται την οποιανδήποτε παροχή βοηθήματος. Ανάμεσα στα πολλά παράπονα που ακούμε ή διαβάζουμε κατά καιρούς (ΜΜΕ) είναι και ένα περιστατικό το οποίο «αγγίζει» τα όρια και φαντάζει ως σενάριο επιστημονικής ταινίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μητέρα από το 2019 μέχρι τις αρχές του 2022 υπόβαλε αίτηση για επίδομα ασθενείας του παιδιού της που τότε φοιτούσε στην 3η τάξη του Δημοτικού σχολείου. Κατά διαστήματα όμως οι απαντήσεις που έπαιρνε μέσω ταχυδρομείου ήταν ότι η αίτηση ήταν ελλιπής καθώς πάντα μια πιστοποίηση/έγγραφο απουσίαζε από την αίτηση.

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 η Νικολέττα Χρήστου, έλαβε μια επιστολή μέσα από την οποία διευκρίνιζε ότι το αίτημα για το ελάχιστο εγγυημένου εισόδημα, το οποίο αιτήθηκε ο μαθητής του Δημοτικού,  απορρίπτεται καθώς ανάμεσα σ’ άλλα είναι άγαμος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί με την μητέρα του παιδιού, μας ανέφερε ότι αρχικά σοκαρίστηκε καθώς η επιστολή απευθύνονταν στο παιδί και όχι στην ίδια και συνεπώς δεν θα μπορούσε να συντάξει επιστολή ένστασης ή παράπονου λόγω του ότι η επιστολή απευθυνόταν στο γιο της και θα ήταν αδύνατο ένα παιδί να στείλει e-mail ή να βρεθεί σε ταχυδρομείο.

Επίσης, όπως  μας τόνισε, η αίτηση αφορούσε επίδομα ασθενείας. Η ίδια ζητάει να εξεταστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες εάν το παιδί το οποίο με την σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας κρίθηκε πιστοποιώντας παράλληλα πώς αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.   Αξίζει να αναφέρουμε πώς μαζί με τις αιτήσεις υπήρχαν συνοδευτικά έγραφα από ψυχολόγο, υπουργείο Παιδείας, σχολείο και από το Δήμο. Η Νικολέττα Χρήστου ζητά εκ νέου την εξέταση του αιτήματος για επίδομα ασθένειας και όπως τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή θέλει να αφαιρεθούν από την συγκεκριμένη υπηρεσία όλα τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού της έτσι ώστε μεγαλώνοντας το παιδί να μην δημιουργηθεί οποιονδήποτε προηγούμενο, για την ασφάλεια του παιδιού καθώς βρίσκονται εκτεθειμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του 10χρονου μαθητή.

Να αναφέρουμε, ότι η μητέρα είναι μονογονιός, και ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο αλλά  όπως πληροφορούμαστε θα απαλλαχτεί από το Ογκολογικό καθώς έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μητέρα ζητά να μελετηθεί η αίτηση και δεν ζητά την έγκριση και αναρωτιέται «είναι αυτό εφικτό;»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ: Βρετανός μεγιστάνας του πετρελαίου σκότωσε τη σύζυγό του και μετά...

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, την τηλεοπτική σταρ Victoria Vera Blyth, στο σπίτι τους στην Άγκυρα της Τουρκίας, ...