26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Αιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και οικιακό εξοπλισμό-Πόσες έχουν...

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Αιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και οικιακό εξοπλισμό-Πόσες έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα

-

Από τις αρχές Αυγούστου 2024 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα νέα Σχέδια δανειοδότησης του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (ΚΦΙΚΒ), τα οποία αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και την αγορά οικιακού εξοπλισμού, με ή χωρίς ανακαίνιση κουζίνας.

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, έχουν κατατεθεί 8 αιτήσεις για δάνειο οικιακού εξοπλισμού και 18 για ενεργειακή αναβάθμιση, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του ΚΦΙΚΒ, Λουκία Ευσταθίου.

Τα νέα Σχέδια αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση κουζίνας σε κατοικίες άνω των 10 ετών, με δάνεια που φτάνουν έως τα €10.000, ενώ η αγορά οικιακού εξοπλισμού μπορεί να συνδυαστεί με τα ίδια όρια δανειοδότησης. Αντίστοιχα, για ενεργειακή αναβάθμιση, το δάνειο μπορεί να φτάσει έως τα €15.000 και καλύπτει εργασίες όπως μόνωση οροφής, θερμοπρόσοψη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Η υποβολή της αίτησης πρέπει να προηγείται των δαπανών, ενώ αν έχουν ήδη γίνει κάποιες δαπάνες, θα καλύπτονται εφόσον πραγματοποιήθηκαν μετά την αίτηση. Παράλληλα, η κ. Ευσταθίου σημείωσε τις σημαντικές αλλαγές στους Κανονισμούς του Φορέα, όπως η αύξηση των ποσών στα σπουδαστικά δάνεια και η επιδότηση επιτοκίου σε στεγαστικά δάνεια.

Πηγή:KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...