ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ: «ΑΝΗΚΩ» ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΡΕ»

Το δικό της μήνυμα έστειλε μέσα από τη συναυλία που έδωσε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, η Νατάσα Μποφίλιου. Μέσα από τη φωνή της μετέφερε τη φωνή των γυναικών που λένε «όχι» σε αυτούς που θεωρούν ότι τους «ανήκουν».

Πριν ερμηνεύσει το κομμάτι της «Δεμένη» σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, ανέβηκε στην σκηνή και μίλησε για τις γυναίκες που προσπαθούν να αλλάξουν αυτόν όπως είπε χαρακτηριστικά «τον γαμημένο κύκλο».

«Την πρώτη φορά, που πήρα στα χέρια μου αυτούς τους στίχους, ήταν το 2011. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτήν τη στοίβα με τους στίχους, που είχε φτιάξει ο Γεράσιμος για τις “Μέρες του Φωτός”. Το τραγούδι αυτό βρισκόταν πάνω-πάνω. Ήταν το πρώτο που διάβασα και με συγκλόνισε απίστευτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως, πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβω, ποιος είναι ο λόγος που αυτοί οι στίχοι έπεσαν στην καρδιά μου με αυτόν τον τρόπο. Στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, και στο σώμα μου.

Ξέρετε, μεγαλώνουμε όλοι σε αυτή τη ζωή με πεποιθήσεις, τις οποίες καλούμαστε να επαληθεύσουμε μέσα στα χρόνια που έρχονται. Μία από αυτές τις πεποιθήσεις, ιδιαίτερα οι γυναίκες, πρωτίστως οι γυναίκες, που κουβαλάμε, είναι η πεποίθηση του “ανήκειν”. Να ανήκεις σε κάποιον. Πρώτα, ανήκεις στον πατέρα σου, μετά αρχίζεις να μοιάζεις της μάνας σου, που άνηκε στον πατέρα της και ύστερα στον πατέρα σου. Και αυτόν τον κύκλο τον συνεχίζεις και ανήκεις στον άνδρα σου, στο αφεντικό σου, στους άλλους.

Πέρασαν 10 χρόνια για να μπορέσω να ακούσω -πραγματικά να ακούσω- τις φωνές των γυναικών, αλλά και όλων των ανθρώπων, που σε αυτόν τον φαύλο κύκλο λένε στοπ. Και προσπαθούν να αλλάξουν αυτόν τον γαμημένο κύκλο. Το επόμενο τραγούδι, λοιπόν, είναι για όλες τις “δεμένες”, για όλους τους “δεμένους”, που ουρλιάζουν δυνατά και θα ουρλιάζουν αέναα, αν χρειαστεί. Ανήκω μόνο στον εαυτό μου ρε!».

Πηγή:ingr

Hot this week

ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ 2026: 51 χρόνια ελπίδας – Χιλιάδες στους δρόμους μαζί με τετράποδους φίλους-Ποιους είδαμε-(Βίντεο)

Η Πορεία Χριστοδούλας 2026 γιορτάζει 51 χρόνια προσφοράς, ελπίδας...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρά τραυματισμένος διανομέας μετά από τροχαίο στο Καϊμακλί-(Φώτο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση 24χρονος μετά από πτώση από σκυβαλοφόρο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 24χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 60χρονης – Νεκρή εντοπίστηκε, χωρίς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Άδοξα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρά τραυματισμένος διανομέας μετά από τροχαίο στο Καϊμακλί-(Φώτο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση 24χρονος μετά από πτώση από σκυβαλοφόρο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 24χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,...

21ΧΡΟΝΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό – Βίντεο από το σημείο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 21χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο...

Related Articles

Popular Categories