ΜΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: Η ψυχική υγεία μας αφορά όλους-Μίνι Φεστιβάλ και φωταγώγηση της Πλατείας Ελευθερίας

Μία από τις κυριότερες αιτίες παγκοσμίως σήμερα είναι η κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού, που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας της Ψυχικής Υγείας, Μύρια Αντωνιάδου, τονίζει ότι η ψυχική υγεία αποτελεί ζήτημα που αφορά όλους μας και χρειάζεται προσοχή, κατανόηση και στήριξη.

«Η ψυχική υγεία δεν αφορά μόνο σοβαρές διαταραχές. Ακόμα και η καθημερινή πίεση, η κατάθλιψη ή οι κρίσεις πανικού επηρεάζουν τη ζωή μας και πρέπει να τις φροντίζουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Αντωνιάδου. Με αυτό το μήνυμα, ο Σύνδεσμος διοργανώνει ένα Μίνι Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025, στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας, από τις 16:00 έως τις 20:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας, αλλά και η παρουσίαση δημιουργικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως η μουσικοθεραπεία, η εικαστική ψυχοθεραπεία, η χοροθεραπεία, η δραματοθεραπεία και η εργοθεραπεία. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ή χωρίς εμπειρίες ψυχικών δυσκολιών, καλώντας όλους να ανακαλύψουν τη δύναμη της δημιουργικής έκφρασης και της φροντίδας της ψυχικής υγείας.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι σύνδεσμοι των Χοροθεραπευτών, Μουσικοθεραπευτών, Εικαστικών Θεραπευτών και Θεραπευτών Χορού, ενώ θα υπάρχει και η παρουσία δραματοθεραπεύτριας. Παράλληλα, το κοινό θα γνωρίσει τη δουλειά του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας. Μέσα από σύντομα, δωρεάν, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα δώσουν στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις θεραπευτικές διαδικασίες και τη θετική επίδραση της δημιουργίας στην ψυχική ευεξία.

Στο πέρας των ομιλιών, η Πλατεία Ελευθερίας θα φωταγωγηθεί πράσινη, το διεθνές χρώμα της ψυχικής υγείας, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και ενότητας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό, με στόχο να ενώσει την κοινωνία γύρω από ένα μήνυμα ενσυναίσθησης, αποδοχής και φροντίδας για τη ψυχική υγεία όλων μας.

Στις 17:30, το Υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Εργοθεραπείας της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας/ΟΚΥπΥ θα πραγματοποιήσουν σύντομη πορεία ευαισθητοποίησης κατά μήκος των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, η Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ. Άννα Παραδεισιώτη, η Πρόεδρος του ΣΠΨΥ, κα. Μύρια Αντωνιάδου και η κα. Πόλυ Γρηγορά, ως ειδικός από εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Alpha Bank: Νέα ταυτότητα για μια Τράπεζα που έχει ήδη αλλάξει

Με το «νέο Μαζί», η Alpha Bank ενώνει τις...

Lidl Κύπρου & JA Κύπρου: Εκπαιδεύοντας τους μέντορες της βιώσιμης επιχειρηματικότητας για τον 6ο κύκλο του «mind REset»

Ολοκληρώθηκε στη Lidl Food Academy η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών...

ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Τι γράφει ο ιρανικός Τύπος για τη βάση του Ακρωτηρίου και τι απαντά ο Γιάννης Αντωνίου

Η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι εμφανίζεται σε χάρτη με...

Topics

ΔΕΚΕΛΕΙΑ: Ανοίγουν φακέλους εξαφανίσεων μετά τον εντοπισμό τμήματος ανθρώπινου κρανίου στην παραλία

Στις εκκρεμείς υποθέσεις εξαφάνισης αναζητούν στοιχεία οι Αρχές, μετά...

Related Articles

Popular Categories