fbpx
22.9 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜΟΥΤΟΥΛΛΑΣ: Ένα χωριό όπου "ζωντανεύουν" οι θρύλοι της Ρήγαινας-Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

ΜΟΥΤΟΥΛΛΑΣ: Ένα χωριό όπου “ζωντανεύουν” οι θρύλοι της Ρήγαινας-Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

-

Διάφορες Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στο περίκλειστο χωριό της Μαραθάσας στον Μουτουλλά προσφέροντας στον επισκέπτη χαλαρωτικές στιγμές με συνδυασμό την τοπική ιστορία και την δροσερή ατμόσφαιρα της κοινότητας.

Στον Μουτουλλά , το περίκλειστο χωριό της Μαραθάσας , όπου  οι  θρύλοι της Ρήγαινας  συναντούν την τοπική ιστορία  και αφουγκράζονται την ποίηση του Μόντη ο οποίος ύμνησε το χωριό με πεζά και ποιήματα, μπορεί ο επισκέπτης να περάσει όμορφες και δροσερές στιγμές  παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις που ήδη ξεκίνησαν και συνεχίζονται. «Βουτιά στην ιστορία»  μέσα από τους αργόσυρτους ήχους των νερών και  το  « μεθύσι του πράσινου» . Αναπαράσταση του πλυσίματος ρούχων στο μονοπάτι «Τα Λουτρά της Ρήγαινας  και το Χλιο», μουσικά ακούσματα, θεατρικό δρώμενο σχετικό με τις δίκες του Νερού για τα δικαιώματα των νερών του Σέτραχου ποταμού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου με το παζαράκι στην αυλή στο ξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το θερινό κινηματογράφο στις 20.00 στην Κάτω Βρύση. Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα ανεβεί από το Σατιρικό Θέατρο η παράσταση
«Ωσπολλάτε αρκοντήναμεν» στις 20.00 στην Κάτω Βρύση. Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 20.00, θα υπάρξει τόμπολα με σνακ και ποτό στο χώρο της Κάτω Βρύση με τιμή εισόδου: €5,00. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί αιμοδοσία στις 20.00 ενώ οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο «Μπαράκι» στις 21:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει φαγητό και ποτό (cocktails, μπύρα κα) για όσους ενδιαφέρονται. Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα ανεβεί το θεατρικό δρώμενο στις 19.00 «Οι Δίκες του Νερού».

Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα γίνει η αναπαράσταση Πλυσίματος Ρούχων στις 16.00 στο χώρο Κάτω Βρύση και τόμπολα ενώ κατά τη διάρκεια της τόμπολας θα υπάρχει φαγητό και ποτό για όσους ενδιαφέρονται. Ημέρα του 15αυγούστου μετά την λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευή θα διεξαχθεί παζαράκι στο ίδιο χώρο ενώ θα αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της, η Εύη Καπάταη μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του ΥΠΠΑΝ.

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Ρεμπέτικη βραδιά στις 20.00 με το σχήμα “Ρεμπέτικη ΦαΤριάς” ενώ στο χώρο θα πωλούνται σουβλάκια και ποτό. Το Σάββατο 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο μονοπάτι της Φύσης «Τα Λουτρά της Ρήγαινας» όπου οι πεζοπόροι θα καταλήξουν στο ξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Εκεί θα ακολουθήσουν παραδοσιακά παιχνίδια ενώ στον χώρο θα διατίθενται προς πώληση τσαντούλες με πρόγευμα για όσους ενδιαφέρονται Ώρα: 9:30 – Σημείο εκκίνησης: Αρκάτζι του Νίκου

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: