26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ: Άγγιζε τις ψυχές του Πανελληνίου-«Η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης»

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ: Άγγιζε τις ψυχές του Πανελληνίου-«Η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης»

-

Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και πιανίστες, που με το έργο του άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας το Πανελλήνιο σε βαθιά θλίψη.

Κατάφερε να γίνει ένας θρύλος της ελληνικής μουσικής, ενώ η συνεισφορά του σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τραγούδια διαμόρφωσε τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και η μακρόχρονη πορεία του χαρακτηρίζεται από την πλούσια συνεισφορά του στη μουσική, στον κινηματογράφο και στο θέατρο, ενώ οι δημιουργίες του άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους και συνόδευσαν σημαντικές στιγμές στη ζωή των Ελλήνων.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η σύζυγος του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, μέσω διαδικτύου. «Η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης». Και πράγματι, η αγάπη του κόσμου για τον Μίμη Πλέσσα και τη μουσική του θα παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο.

«Και ξαφνικά «Έπεσε βαθειά σιωπή…»…..«Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……» ….θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. «Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές» σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση»

Ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Είχε αποκτήσει κι έναν γιο από προηγούμενο γάμο του, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα.

Από πολύ νωρίς, ο Μίμης Πλέσσας έδειξε την κλίση του προς τη μουσική, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες στο πιάνο. Η δεξιοτεχνία του και η έμπνευσή του τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες της γενιάς του. Ο Πλέσσας συνέθεσε μουσική για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ και τηλεοπτικές παραγωγές, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. Μελωδίες του συνόδευσαν ιστορικές στιγμές και τραγούδια όπως το «Τι σου ‘κανα και πίνεις» και «Ένας Ουρανός μ’ αστέρια» παραμένουν αγαπημένα για δεκαετίες.

Οι συναυλίες του Μίμη Πλέσσα υπήρξαν πάντοτε καταμέστες, με πλήθη θαυμαστών να συρρέουν για να απολαύσουν τη μουσική του και τη μαγευτική του παρουσία στο πιάνο. Οι συνθέσεις του συνδύαζαν τη γοητεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος, καθιστώντας τη μουσική του διαχρονική. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Τζένη Βάνου, η Μαρινέλλα και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

«Ο Μίμης ήθελε νιάτα γύρω του. Αντλούσε και αντλεί από τους νέους. Ήθελε ο μέσος όρος ηλικίας να είναι προς τα κάτω, ακριβώς γιατί του άρεσαν οι φρέσκες ιδέες, οι φρέσκες ενορχηστρώσεις, η φρέσκια ματιά, η νεανική ματιά. Αγαπούσε και αγαπάει πάρα πολύ τους νέους και ήθελε να τους δίνει βήμα. Δεν είχε το σύμπλεγμα να κρατήσει το καλό τραγούδι για τη φίρμα και να δώσει ένα δεύτερο σε έναν νέο τραγουδιστή»,

Με το έργο του, ο Μίμης Πλέσσας άγγιξε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής, και η μουσική του παραμένει πάντα ζωντανή, αποτελώντας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Η απώλειά του άφησε ένα μεγάλο κενό, αλλά η παρακαταθήκη του συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει. Ακόμη και μετά τον θάνατό του, η παρουσία του θα είναι αισθητή μέσα από τις μελωδίες και τα τραγούδια του, που θα συνεχίσουν να ηχούν στις καρδιές των ανθρώπων.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...