22.3 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σχολές για ανύπαντρα ζευγάρια -Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σχολές για ανύπαντρα ζευγάρια -Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία

-

Η Εκκλησία της Ελλάδος σκέφτεται να εισαγάγει σχολές υποψηφίων ζευγαριών με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Συνόδου της Ιεραρχίας στην Ελλάδα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, πρότεινε τη δημιουργία αυτών των σχολών ως ένα πρακτικό μέτρο για να αντιμετωπιστεί η αποδυνάμωση της παραδοσιακής οικογένειας στη σύγχρονη εποχή.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξίες και η κυριαρχία του ατομοκεντρισμού οδηγούν όλο και περισσότερα ζευγάρια στον χωρισμό και το διαζύγιο. Ως απάντηση, πρότεινε τα μελλόνυμφα ζευγάρια να παρακολουθούν μαθήματα για να προετοιμαστούν καλύτερα για τον γάμο και τις προκλήσεις της οικογενειακής ζωής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρότεινε μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη της οικογένειας και την ενίσχυση της μητρότητας. Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία κεντρικού ταμείου για την ενίσχυση των κυήσεων, την ανάπτυξη των Σχολών Γονέων, τη δημιουργία βιωματικών ομάδων γονέων, καθώς και την οργάνωση τριήμερων κατασκηνώσεων για οικογένειες.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για έρευνα και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, καθώς και την εκπαίδευση των κληρικών σε σχετικά ζητήματα. Προτάθηκε επίσης η δημιουργία σταθμών στήριξης της ψυχικής υγείας και η παροχή βοήθειας σε οικογένειες που έχουν μέλη εξαρτημένα από ουσίες, τυχερά παιχνίδια ή το διαδίκτυο.

Ο μητροπολίτης Θεόφιλος επισήμανε πως οι θεσμοί της Εκκλησίας και της παραδοσιακής οικογένειας συχνά δέχονται αρνητική κριτική, επειδή απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση και προσδίδουν στα μέλη τους συγκεκριμένη ταυτότητα. Παρά τις επικρίσεις, υπογράμμισε ότι η λειτουργική οικογένεια παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας διασφάλισης της ψυχικής υγείας των παιδιών και των γονέων.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: