ΜΑΡΙ: Δεκατέσσερα χρόνια από την τραγωδία – Ζωντανή η μνήμη των 13 ηρώων

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς ανθρώπους, ανάμεσά τους πυροσβέστες, ναύτες και αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ήταν ξημερώματα της 11ης Ιουλίου 2011 όταν η φονική έκρηξη συντάραξε ολόκληρη την Κύπρο, αφήνοντας πίσω της ανείπωτη θλίψη και αμέτρητα «γιατί». Οι δεκατρείς ήρωες εκτελούσαν το καθήκον τους μέχρι την τελευταία στιγμή, προσπαθώντας να αποτρέψουν το μοιραίο, με μόνο όπλο την ψυχή και το θάρρος τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη τους, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της προσφοράς και του καθήκοντος, αξίες που αποτελούν θεμέλιο της κοινωνίας μας. Σήμερα, η μνήμη τους παραμένει ζωντανή, με τους συγγενείς και φίλους τους να κουβαλούν καθημερινά το βάρος της απουσίας τους, αλλά και το μεγαλείο της θυσίας τους. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Κύπρος συνεχίζει να θυμάται. Γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ, όσο τους θυμόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΥΠΡΟΣ: Σύλληψη 35χρονου με ένα κιλό μεθαμφεταμίνης – Πόσα ναρκωτικά περνούν κάτω από τη μύτη των Αρχών;

Ένα κιλό και 197 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης σε ταχυδρομικό πακέτο...

ΚΑΙΡΟΣ: Από τα 30άρια στις βροχές και τις καταιγίδες – Πότε αλλάζει ο καιρός

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες για την εποχή θα κυλήσει το...

ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ: Δύο χρόνια χωρίς τον Νικόλα της – «2 χρόνια χωρίς εσένα…»

Η 22α Οκτωβρίου είναι μια ημερομηνία που η Αλεξία...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο 28χρονη – Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται 28χρονη, η οποία τραυματίστηκε...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Από τα 30άρια στις βροχές και τις καταιγίδες – Πότε αλλάζει ο καιρός

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες για την εποχή θα κυλήσει το...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο 28χρονη – Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται 28χρονη, η οποία τραυματίστηκε...

Related Articles

Popular Categories