Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
4.7 C
Cyprus

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών-Συγκλονιστική η ομιλία της μητέρας της Μάρθης-(Βίντεο)

- Advertisement -

Όρθια, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα -«έγκλημα στα Τέμπη», Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε την οδύνη των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας στήριξη τις προσπάθειες για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι συγκινημένοι οι ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα με την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού. Με τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή», η εισηγήτρια της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε στη μητέρα ανακοινώνοντας ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN, πάει στη LIBE, παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η J. Toom.

Στην αίθουσα επικρατούσε συγκίνηση, καθώς αρκετός κόσμος βούρκωσε όταν άκουγε την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών σημειώνοντας ότι «αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Με λίγα λόγια σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών.Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη. Διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής. Όσο μπορεί να είναι. Δεν είναι όμως και δεν είναι εντάξει για αυτό. Υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που δεν έχουν εφαρμοστεί. Στη μνήμη των νεκρών μας, στο όνομα του Κράτους Δικαίου και των κοινών μας αξιών ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημα μας.»

Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι ΕΜΕΙΣ. Στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζουν πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια» καθώς «το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

«Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα, να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος».Εστιάζοντας στην προστασία του κράτους δικαίου, την προστασία ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories