fbpx
18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΚΟΣΜΙΚΑΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ: Στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης-Ποιους είδαμε

ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ: Στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης-Ποιους είδαμε

-

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινίασε τη φετινή καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησαν αρκετοί θεατρόφιλοι, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες είναι γραμμένη το 1959, γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της, ο απόηχος της οποίας είναι έντονος ακόμα και σήμερα.που θα την παρακολουθήσουν, ενώ το φθινόπωρο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε δήμους και κοινότητες. Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του, έχοντας ως σύμμαχό τους τις απίθανες καταστάσεις, το σπαρταριστό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του έργου, ζωντανεύουν σκηνικά τις συνέπειες ενός αδικαιολόγητου εθίμου, προσφέροντας γέλιο και σατιρίζοντας ανθρώπινους τύπους.

Πρόκειται για μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα;

Μετά τις επιτυχημένες τρεις παραστάσεις της Λευκωσίας, που σκόρπισαν κέφι, γέλιο και που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, οι Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου ξεκινάνε την περιοδεία τους. Πρώτος σταθμός η Λάρνακα (Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο) στις 8 Ιουνίου και ακολουθούν η Δερύνεια (Δημοτικό Αμφιθέατρο) στις 10 Ιουνίου και η Λεμεσός (Δημοτικό Κηποθέατρο) στις 17 & 18 Ιουνίου.  

Η Ντίνα Πέγκα και ο Δημήτρης Δημητρίου
Ο Πάμπος Κουζάλης η Αντιγόνη Παπαφιλίππου και ο Κώστας Κακογιάννης
Η Μαρίζα Παρτζίλη ο Άντης Παρτζίλης και η Μαριάννα Γαλίδη
Ο Παναγιώτης Σεντώνας και η Ιουστίνη Πηλείδη
Η οικογένεια Ευαγόρα Καραγιώργη και η Μαρία Ευσταθίου
Η Ευανθία Σάββα
Το ζεύγος Παρπαρίνου
Ο Βασίλης Χαραλάμπους και η Σούλα Ζαβού
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: