fbpx
22.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΟΥΣΙΗΣ: Ξεσπά ο άνθρωπος που βίωσε σε μικρή ηλικία τον...

ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΟΥΣΙΗΣ: Ξεσπά ο άνθρωπος που βίωσε σε μικρή ηλικία τον καρκίνο-«Το χθεσινό περιστατικό με τον μικρό Νεκτάριο είναι η σταγόνα και πλέον το ποτήρι έχει ξεχειλίσει»-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

-

Με αγανάκτηση και πίκρα ο προπονητής, Λούκας Κουρούσιης ο οποίος βίωσε σε μικρή ηλικία τον καρκίνο όταν άκουσε για το θάνατο του 5χρονου, Νεκτάριου θέλησε να μιλήσει έξω από τα δόντια, μήπως οι ιθύνοντες διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στις οικογένειες που τα παιδιά τους βιώνουν το δικό τους Γολγοθά με τον καρκίνο.

«Το χθεσινό περιστατικό με τον μικρό Νεκτάριο είναι η σταγόνα και πλέον το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Σε ένα κράτος που δηλώνει απών… Μέσα σε λίγες μέρες με μεγάλη ευκολία δίνονται μεγάλα αχρείαστα επιδόματα. Για ένα πεντάχρονο μωρό που παλεύει για την ζωή του θέλουμε οκτώ μήνες για να εγκρίνουμε το ποσό για μια αναπηρική καρέκλα… Για ένα κοριτσάκι που λόγω της ασθένειας δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλιά του σπιτιού του τα ίδια έχουμε… Αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπές ζωή για αυτά τα παιδιά ας δώσουν παραίτηση και να κάτσουν όλοι σπίτι τους!!!»

 Ο γνωστός προπονητής, που τα τελευταία χρόνια έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να βοηθήσει όσο μπορεί τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο όταν άκουσε ότι η έγκριση για την καρέκλα που χρειάζονται ο Νεκτάριος ήρθε την ημέρα του θανάτου του, θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία να αποταθεί σε γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου μας ώστε ένα ευρώ από τα εισιτήρια των αγώνων τους να δοθούν για τους Μικρούς Ήρωες.

«Αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπές ζωή για αυτά τα παιδιά ας δώσουν παραίτηση και να κάτσουν όλοι σπίτι τους!!!»

«Από το πρωί σήμερα επικοινώνησα με πολλές μεγάλες ομάδες της χώρας μας ούτως ώστε 1€ από κάθε εισιτήριο την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος να διατεθεί σε αυτά τα παιδιά… σχεδόν όλες οι ομάδες απάντησαν αρνητικά ενώ κάποιοι άλλοι μου είπαν να στείλω email… Αν ήταν το δικό τους μωρό θα περίμεναν να στείλουν email;»

Φανερά πικραμένος από τη στάση των ιθυνόντων και την άρνησή τους με την δικαιολογία ότι υπάρχουν πολλές οργανώσεις φιλανθρωπικές του, οι οποίες θέλουν βοήθεια, ανέφεραν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν και να αποταθεί κάπου άλλου. Ο ίδιος λόγω του ότι γνωρίζει καλά ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού μας διαθέτουν υπέρογκα ποσά για να «κλείσουν» ένα ποδοσφαιριστή για τις ομάδες τους διερωτάται πώς δεν μπορούν να διαθέσουν ένα σεβαστό ποσό για τους μικρούς μαχητές.

«Αν ήταν το δικό τους μωρό θα περίμεναν να στείλουν email;»

«Το αίτημα μου είναι ένα: Ζήτησα όπως η πρώτη αγωνιστική του φετινού Παγκύπριου πρωταθλήματος CYTA να αφιερωθεί στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και 1€ από κάθε εισιτήριο που θα κοπεί σε όλους τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής να διατεθεί για τις οικογένειες και τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη… Καλώ όλους τους προέδρους των ομάδων να ευαισθητοποιηθούν με το θέμα αυτό και να επικοινωνήσουν μαζί μου… Καλώ επίσης τον Υπουργό υγείας ακόμα και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας σε συνάντηση για να βρούμε τρόπους και λύσεις ούτως ώστε το θέμα με την πολύμηνη αναμονή να λυθεί άμεσα… Σκεφτείτε μόνο ότι αύριο μπορεί να είναι το δικό μας παιδί… Περιμένω απαντήσεις από όλους όσους προανέφερα…»

Στιγμιότυπο από παλαιότερη φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου που πραγματοποίησε ο προπονητής για τους Μικρούς Ήρωες

Μάλιστα, κατά το ξέσπασμα του, ο Λούκας Κουρούσιης, μας ανέφερε και περίπτωση παιδιού που νοσεί από το καρκίνο και λόγω των χημειοθεραπειών δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα λόγω των κιλών που έχει πάρει και χρειάζεται ειδική καρέκλα ώστε να ανεβαίνει με ευκολία τα σκαλιά της οικίας του. Εντούτοις, ακόμα το κοριτσάκι περιμένει την έγκριση από το κράτος. Να επισημανθεί, ότι ο Λούκας Κουρούσιης δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την αγάπη και την αλληλεγγύη του προς τα καρκινοπαθή παιδιά αφού και ο ίδιος σε μικρή ηλικία βίωσε και ξεπέρασε με δύναμη ψυχής τον καρκίνο.

«Καλώ επίσης τον Υπουργό υγείας ακόμα και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας σε συνάντηση για να βρούμε τρόπους και λύσεις ούτως ώστε το θέμα με την πολύμηνη αναμονή να λυθεί άμεσα…»

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ότι η καρέκλα που αιτήθηκε ο 5χρονος Νεκτάριος στοιχίζει 2.500€. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι γονείς του Νεκταρίου έλαβαν την απάντηση την ημέρα που απεβίωσε το παιδί τους. Μια απάντηση που περίμεναν για οκτώ ολόκληρους μήνες και την έλαβαν πριν το τέλος του μικρού μαχητή.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: