fbpx
31.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΟΥΙΖ ΦΛΕΤΣΕΡ: Έφυγε από τη ζωή η νοσοκόμα από την «Φωλιά του...

ΛΟΥΙΖ ΦΛΕΤΣΕΡ: Έφυγε από τη ζωή η νοσοκόμα από την «Φωλιά του Κούκου» (Φώτο-Βίντεο)

-

Η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η οποία κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της νοσοκόμας στο «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (Στη Φωλιά του κούκου), έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στη Γαλλία την Παρασκευή.

Ο θάνατος της 88 ετών ηθοποιού επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, David Shaul και όπως δήλωσε πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει και την αιτία θανάτου της. Η Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έγινε περισσότερο γνωστή έγινε για τον ρόλο της στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου», για τον οποίον βραβεύτηκε κιόλας με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα. Αφού έβαλε σε αναμονή την καριέρα της για χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Φλέτσερ ήταν στα 40 της και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο απέναντι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου» του 1975 του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: