Με μια εκτενή και αιχμηρή ανάρτηση, η ομάδα της σατιρικής εκπομπής Louis Night Show απαντά στις κατηγορίες του παρουσιαστή Λουκά Χάματσου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο σχολιασμός στην εκπομπή για την εμφάνισή του στη Eurovision προσέβαλε τον ίδιο και την οικογένειά του.
Η ομάδα του Λούη Πατσαλίδη ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε αναφορά στην οικογένεια του κ. Χάματσου, ούτε στην πρόσφατη ούτε σε παλαιότερες εκπομπές, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που αντέδρασαν έντονα απέναντι στη σάτιρα της εκπομπής, η οποία βρίσκεται στον αέρα σχεδόν δέκα χρόνια.
«Χιούμορ κάνουμε, με καμία διάθεση προσβολής», αναφέρεται στην ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι η εκπομπή σατιρίζει δημόσια πρόσωπα με σεβασμό, και ότι η ενόχληση του κ. Χαμάτσου φαίνεται να ξεκινά από παλαιότερο περιστατικό, όταν είχε παρουσιαστεί βίντεο με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε ταξί στο Λονδίνο, ενώ το υλικό είχε τραβηχτεί στην Αγλαντζιά. Η ομάδα της εκπομπής κάνει επίσης ειδική μνεία στο γεγονός ότι η εκπομπή του Λουκά Χαμάτσου «Εμείς και ο κόσμος μας» είναι δημόσιας χρηματοδότησης, και άρα δεν μπορεί να τίθεται εκτός σχολιασμού ή σάτιρας.
Μάλιστα, μαζί με την απάντηση, δημοσιεύτηκε και βίντεο από παλαιότερη εκπομπή, στο οποίο στην εκπομπή του Λουκά Χάματσου προβάλλεται απόσπασμα από το Louis Night Show, με τον ίδιο τον Χαμάτσο να σχολιάζει τη σάτιρα που του έγινε. Σε εκείνο το στιγμιότυπο, ο Χάματσος εμφανίζεται να ρωτά χαρακτηριστικά: «Αυτό το θεωρείτε χιούμορ;», μια φράση που φαίνεται να έχει αναδειχθεί πλέον σε κεντρικό σημείο αναφοράς στην αντιπαράθεση.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΙΑ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΧΑΜΑΤΣΟ
Η εκπομπή μας βρίσκεται στον αέρα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Σε αυτή τη μακρά περίοδο, έχουμε σατιρίσει αμέτρητα δημόσια πρόσωπα και πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων δεν είχαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια από τον κύριο Χάματσο. Αντιθέτως, με όλους τους παρουσιαστές της Κυπριακής τηλεόρασης διατηρούμε άριστες σχέσεις.
Σε ανάρτηση του σήμερα στα social media, με αφορμή χιουμοριστικό σχόλιο που έγινε στην περασμένη εκπομπή και αφορούσε την εμφάνιση του κύριου Χάματσου στη Eurovision αποφάνθηκε ότι προσβάλαμε τον ίδιο και την οικογένεια του.Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφερθήκαμε στην οικογένεια του. Ποτέ. Σε καμία εκπομπή, σε κανένα κείμενο. Η ενόχληση του κυρίου Χάματσου ξεκίνησε από την εποχή που η εκπομπή σχολίασε το γεγονός ότι παρουσίασε βίντεο ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε ταξί στο Λονδίνο ενώ έκοβε βόλτες μέσα στην Αγλαντζιά (εντάξει, ιστορική στιγμή μπορούμε να πούμε). Συνεχίστηκε βεβαίως και με την κορυφαία συζήτηση με τον δρ Κυριάκο Βερεσιέ που χωρίς να αναφέρεται το όνομα του Λούη, ζήσαμε μια από τις κορυφαίες κωμικές στιγμές της σεζόν.
Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος προβάλλεται στη δημόσια σφαίρα έγγυται σχολιασμού και σάτιρας. Το ίδιο και η εκπομπή μας η ίδια. Πόσο μάλλον η εκπομπή “Εμείς και ο κόσμος μας” που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες. Για να την συνοψίσουμε, εμπάθεια η εκπομπή δεν έχει με κανένα. Χιούμορ κάνουμε, με καμία διάθεση προσβολής. Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι. Απόλυτα κατανοητό. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να μην θίγουμε κανένα και αφήνουμε την δουλειά τόσων χρόνων και την αδιάλειπτη στήριξη του τηλεοπτικού κοινού να είναι η απάντηση στο ερώτημα αν “ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΙΟΥΜΟΡ”.
Η ομάδα του Louis Night Show.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: