fbpx
22.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ COVID-19

-

Ένας αξιόλογος αθλητής, ο πρωταθλητής της Ιστιοπλοϊας Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή λόγω του θανατηφόρου ιού. Ο Ολυμπιονίκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Η περιπέτεια της υγείας του κράτησε σχεδόν δύο μήνες, ήταν 58 ετών.

Από την παιδική του ηλικία ο Λεωνίδας Πελεκανάκης, ο οποίος γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1962 βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του.

Ο ίδιος ήταν γεμάτος διακρίσεις τόσο σε τρίγωνο όσο και στην ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.  Με την ίδια κατηγορία σκάφους πήρε μέρος σε δύο ακόμη ολυμπιακές διοργανώσεις. Το 2000, αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ μαζί με τον Δημήτρη Μπούκη όπου πλασαρίστηκαν 11οι , ενώ το 2004, στην Αθήνα, κατέλαβε την ίδια θέση. Μαζί του, σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν ο Γιώργος Κοντογούρης.    Ήταν αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, στήριζε την ομάδα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου μάθαινε στους δόκιμους τα μυστικά της θάλασσας. Με την ομάδα της Σχολής πήρε μέρος σε πολλά Ράλλυ Αιγαίου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: