fbpx
23.8 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ: Το φετινό Χειμερινό πρωτάθλημα ρίψεων και το Παγκύπριο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών...

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ: Το φετινό Χειμερινό πρωτάθλημα ρίψεων και το Παγκύπριο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου αθλητή

-

Για τους αθλητές του ήταν προπονητής, πατέρας, φίλος και αδερφός, για την οικογένεια του ήταν το στήριγμα τους. Ο Κώστας Σταθελάκος οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία με εκατοντάδες φίλους, συγγενείς, συναθλητές, συνάδελφους από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Κώστας Σταθελάκος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου ενώ το παρεκκλήσι των Αγίου Νεοφύτου και Αγίου Νεκταρίου στη Χοιροκοιτία στάθηκε μικρό για να χωρέσει όλους όσοι τον γνώρισαν από κοντά. Ο αθλητής έχασε τη ζωή του, μόλις στα 36 του χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη Νότια Αφρική, την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΕΑΣ αλλά και το επιτήδειο λόγο ο Κώστας Σταθελάκος υπήρξε αθλητής στίβου στο αγώνισμα της σφυροβολίας για 15 χρόνια ενώ αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος, συμμετέχοντας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ23.

Μετά τον γάμο του με τη λατρευτή του σύζυγο Σκεύη Θεοδώρου, πρωταθλήτρια και κάτοχο του Παγκύπριου Ρεκόρ στο αγώνισμα της σφυροβολίας, απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα και εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και σε Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες. Κατέχει μέχρι σήμερα το Παγκύπριο Ρεκόρ στο αγώνισμα της Σφυροβολίας, με 75,32μ., επίδοση που πέτυχε το 2015 στην Τρίπολη.

Ακολούθως, ο Κώστας Σταθελάκος άσκησε το λειτούργημα του προπονητή στίβου με αγάπη, ζήλο και άφθονο μεράκι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθιερώθηκε ως εθνικός προπονητής ρίψεων και καθοδήγησε με επαγγελματισμό ένα μεγάλο γκρουπ πρωταθλητών και πρωταθλητριών, τους οποίους οδήγησε σε ατομικά ρεκόρ, αθλητική πρόοδο και συμμετοχή σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόοδο και στην εξέλιξη των ρίψεων στην Κύπρο.

Στην τελευταία του κατοικία, παρούσα και η αθλητική ηγεσία της Κύπρου, ο νυν πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, ο τέως Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, καθώς και αρκετά μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, αλλά και παράγοντες διάφορων αθλημάτων αλλά και βουλευτές της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στον επικήδειο λόγο του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρας, ο Κώστας ήταν προπονητής, πατέρας, φίλος και αδελφός.

«Ο Κώστας Σταθελάκος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός στον ευρύτερο κόσμο του στίβου. Διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλους, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων του προπονητών και των κορυφαίων μας πρωταθλητών. Είχε το θάρρος της γνώμης του και δεν δίσταζε, όταν έκρινε σκόπιμο, να προβαίνει με ειλικρίνεια και ευθύτητα σε δημόσιες τοποθετήσεις, προς υπεράσπιση των αθλητών και του αθλήματος του στίβου, ευρύτερα. Τύγχανε αποδοχής και συναδελφικής φιλίας από διεθνώς καταξιωμένους ομολόγους του προπονητές της Ελλάδος και άλλων χωρών, με τους οποίους αντάλλασσε απόψεις και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, ώστε να απολαμβάνουν άρτια φιλοξενία, ερχόμενοι στην Κύπρο για προπονητικές προετοιμασίες.

Με εργατικότητα, μεθοδικότητα και αμέριστη αφοσίωση, προετοίμαζε τους αθλητές του για τις μεγάλες διοργανώσεις του τρέχοντος έτους, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Μια προετοιμασία που δεν ήταν γραφτό να ολοκληρώσει. Έφυγε νωρίς και άφησε συγκλονισμένη την οικογένεια του και ειδικότερα τη σύζυγο του Σκεύη και τις κόρες τους Δέσποινα και Φωτεινή. Ο θάνατος του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στους αθλητές του, στους φίλους του και στον κυπριακό αθλητισμό, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Χάθηκε αναπάντεχα όμως δεν θα ξεχασθεί. Θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Ως ελάχιστη οφειλόμενη ένδειξη τιμής, η ΚΟΕΑΣ αποφάσισε να αφιερώσει το φετινό Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων και Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη μνήμη Κώστα Σταθελάκου. Η Ομοσπονδία αποφάσισε επίσης να καθιερώσει επαμειβόμενο έπαθλο στη μνήμη Κώστα Σταθελάκου, στο νικητή της σφυροβολίας Αντρών στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα».

Η ΚΟΕΑΣ υπενθυμίζει ότι παράκληση όλων είναι όπως ενισχυθεί οικονομικά η οικογένειά του Κώστα Σταθελάκου και όσοι επιθυμούν μπορούν να το κάνουν με εισφορές στο IBAN Ελληνικής Τράπεζας: CY73005001080001081073730001 ή με Quick Pay στο τηλέφωνο 99753358.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ξανά στο γήπεδο, όπως παλιά -(Φώτο)

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι θρύλοι του παρελθόντος, που κάποτε αγωνίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, επέστρεψαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, την...