23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Διπλή δολοφονία γυναικών από 19χρονο – Αυτοκτόνησε ο δράστης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Διπλή δολοφονία γυναικών από 19χρονο – Αυτοκτόνησε ο δράστης

-

Τραγωδία συγκλονίζει την Τουρκία, όπου δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 19 ετών, δολοφονήθηκαν με διαφορά 30 λεπτών στην Κωνσταντινούπολη από συνομήλικό τους, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν τα θύματα γνώριζαν τον δράστη. Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο άντρας αποκεφάλισε το ένα από τα θύματα σε έναν από τους ιστορικούς προμαχώνες της συνοικίας Φατίχ, πριν πηδήξει από το ίδιο σημείο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη τουρκική κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με φρίκη τις εξελίξεις.

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενα περιστατικά γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία τουρκικών οργανώσεων, από τις αρχές του 2024 έχουν καταγραφεί 290 δολοφονίες γυναικών, ενώ υπάρχουν πάνω από 160 «ύποπτοι θάνατοι» που οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα. Το ζήτημα της έμφυλης βίας παραμένει κρίσιμο και οι φωνές για αυστηρότερα μέτρα και προστασία των γυναικών γίνονται ολοένα και εντονότερες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις έντονες συζητήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ανάγκη για αποφασιστική δράση από τις αρχές.Η δολοφονία αυτών των δύο νεαρών γυναικών στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενη από την αποτρόπαιη πράξη του αποκεφαλισμού και την αυτοκτονία του δράστη, φανερώνει την έκταση της έλλειψης σεβασμού προς τις γυναίκες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: