18.8 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ένα παράδειγμα θάρρους και επιμονής-«9 ολόκληρα υπέροχα μοναδικά και ξεχωριστά...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ένα παράδειγμα θάρρους και επιμονής-«9 ολόκληρα υπέροχα μοναδικά και ξεχωριστά χρόνια που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο»

-

Σε μια εποχή όπου η ψυχική και σωματική υγεία είναι πιο σημαντικές από ποτέ, η ιστορία του μικρού Κωνσταντίνου Κοντού αποτελεί φάρο ελπίδας και θάρρους. Η μητέρα του Σουζάνα, όπως και κάθε μητέρα παιδιού με αναπηρία, ονειρεύεται το καλύτερο για το παιδί της: πρόσβαση στην ενιαία εκπαίδευση, ίσα δικαιώματα, και μια ζωή γεμάτη ευτυχία χωρίς περιθωριοποίηση.

Τα εννέα του χρόνια έκλεισε προχθές ο μικρός μαχητής Κωνσταντίνος Κοντός, το παιδάκι που έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από την ιστορία του και τη στήριξη της ΠΟΑΑ Λεμεσού. Μέσα από τα μάτια του Κωνσταντίνου, βλέπουμε την αγάπη και την ομορφιά που κρύβει η παιδική ψυχή του. Αν και γεννήθηκε διαφορετικός, η προσπάθειά του να ενταχθεί στην κοινωνία είναι αξιοθαύμαστη. Το στήριγμα των γονιών του, και ιδιαίτερα της μητέρας του, Σουζάνας Ρούσσου, είναι ουσιώδες.

Η ημέρα των γενεθλίων του αποτελεί ευλογία, αφού ο ίδιος δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλα τα παιδιά που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες λόγω του συστήματος και της κοινωνικής ανοχής. Δίπλα του στάθηκαν κάποια άτομα που άλλαξαν κάποια θέματα όσον αφορά την αναπηρία. Το μικρό θαυματάκι έγινε εννέα χρονών και εξακολουθεί να ζητά μια ουσιαστική ένταξη ανάμεσα σε όλους.

Παρά τις δυσκολίες, όπως η απομάκρυνση της συνοδού του και η αναγκαστική αποχή από το σχολείο για δύο χρόνια, ο Κωνσταντίνος κατάφερε, χάρη στην παρέμβαση της ΠΟΑΑ Λεμεσού, να επιστρέψει στο σχολείο του. Να θυμίσουμε ότι ο εννιάχρονος πλέον Κωνσταντίνος έχει κάνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Με την νοηματική μέθοδο ΜΑΚΑΤΟΝ και την αμέριστη συμπαράσταση των δασκάλων και όσων τον αγκάλιασαν, έχει πλέον τη δύναμη να συλλαβίζει λέξεις.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου Κοντού είναι μια υπενθύμιση της δύναμης της θέλησης και της σημασίας της υποστήριξης και της αγάπης από την οικογένεια και της κοινωνίας. Αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς, παρά τις προκλήσεις, με επιμονή και αφοσίωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου είναι μια έμπνευση για όλους μας και η ανάρτησή της μητέρας του, Σουζάνα είναι ότι καλύτερο για όλους εμάς

«9 ολόκληρα υπέροχα μοναδικά και ξεχωριστά χρόνια που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο άγγελε μου…Σε ευχαριστώ που παλεύεις κάθε στιγμή να γίνεις ακόμα πιο μοναδικός… Σε ευχαριστώ για αυτό το χαμόγελο σου που μας δίνει ευτυχία…

Σε ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μας και την κάνεις ακόμα πιο όμορφη… Χρόνια σου πολλά αγγελούδι μου να τα εκατοστήσεις…Να είσαι πάντα καλά γερός δυνατός υγιής και ευτυχισμένος…Να μας αγαπάς και να σε αγαπάμε παντοτινά… Σε αγαπάω πααααααααρα πολύ μικρό μου θαυματακι…Πάντα δίπλα σου»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: