ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ: «Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στη χώρα μας»- Η ανάρτησή του για τους τουρίστες που ξυλοκοπήθηκαν-(Φώτο)

Διάβημα από πρέσβη αραβικής χώρας δέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκος Κούρος, σε σχέση με τα επεισόδια στη Λεμεσό, καθώς ανάμεσα στα θύματα που δέχθηκαν επίθεση ήταν και πολίτες της χώρας του που έκαναν διακοπές στην Κύπρο.

«Έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ», αναφέρει ο κ. Κούρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ο κ. Κούρος ανάρτησε φωτογραφία των υπό αναφορά ατόμων, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους, με ένα άτομο εξ αυτών να κάθεται σε καροτσάκι και να φαίνεται τραυματισμένο. Ο ΓΔ του ΥΠΕΞ συνεχίζει την ανάρτησή του, αναφέροντας ότι εάν θα πουν τα χειρότερα για εμάς όταν θα επιστρέψουν στη χώρα τους και για την κουλτούρα μας που ηχηρά προβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια προώθησης μας ως ένα τουριστικό προορισμό όπου τον χαρακτηρίζει η διαχρονική καλοσύνη, ο πολιτισμός και η έμφυτη φιλοξενία μας. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στη χώρα μας», επισημαίνει, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε κι έκανε οικογένεια.

«Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πως επωάζεται αυτό το επικίνδυνο ‘αυγό του φιδιού’;”, αναρωτιέται, καταλήγοντας ότι το πρωτεύον ερώτημα που τίθεται σε τέτοια ζητήματα είναι εάν η Κύπρος που θέλουμε είναι ευθύνη όλων».

Hot this week

Τεχνολογία και πολυτέλεια σε απόλυτη αρμονία μέσα σε ένα Range Rover SV Ultra

Το νέο Range Rover SV Ultra δεν αποτελεί απλώς...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «Δεν υπήρξε ένταλμα σύλληψης» κατά Μακάριου Δρουσιώτη

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με...

ΚΑΙΡΟΣ: Από τις καλοκαιρινές ημέρες σε βροχές και πιθανές καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με τον καιρό...

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΔΗΣ: «Σε κρίση η τηλεοπτική παραγωγή» – Κάλεσμα για κοινή συνάντηση με κρατικούς φορείς

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φώτης Γεωργίδης μίλησε ανοιχτά για...

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: 17χρονη στην Αγλαντζιά – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό της...

Topics

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «Δεν υπήρξε ένταλμα σύλληψης» κατά Μακάριου Δρουσιώτη

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με...

ΚΑΙΡΟΣ: Από τις καλοκαιρινές ημέρες σε βροχές και πιθανές καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με τον καιρό...

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: 17χρονη στην Αγλαντζιά – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό της...

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε 30χρονο και 27χρονη για συνωμοσία και γραπτές απειλές φόνου

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο,...

Related Articles

Popular Categories