22.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΟΣ 2024: Μητέρα σε απόγνωση λόγω αδιαφορίας των αρμοδίων υπηρεσιών-Τι λέει η...

ΚΥΠΡΟΣ 2024: Μητέρα σε απόγνωση λόγω αδιαφορίας των αρμοδίων υπηρεσιών-Τι λέει η υπεύθυνη της μονάδας «Σε στηρίζω, με στηρίζεις» που προσπαθεί να βοηθήσει την 25χρονη κοπέλα-(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

-

Μια νεαρή μητέρα, μόλις 25 ετών, παλεύει καθημερινά να επιβιώσει με τα πέντε ανήλικα παιδιά της και τον σχεδόν τυφλό σύζυγό της, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να αγνοούν τις ανάγκες της οικογένειας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της ομάδας βοήθειας «Σε στηρίζω, με στηρίζεις», Romina Jawhari, η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες της να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κανείς δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να βοηθήσει.

Ο σύζυγος της 25χρονης κοπέλας κρίθηκε ανίκανος να εργαστεί λόγω απώλειας της όρασης και υποβάλλεται σε συντηρητική θεραπεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα επιδόματα τέκνου και ΕΕΕ που ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της οικογένειας, έχουν περικοπεί χωρίς καμία αιτιολόγηση, αφήνοντας τη μητέρα και τα παιδιά της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα δύο από τα παιδιά χρειάζονται ακόμα πάνες και ειδικές παιδικές τροφές, ενώ η μητέρα παλεύει καθημερινά να τους παρέχει τα απαραίτητα. Η οικογένεια ζει με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς στέγη καθώς δεν υπάρχουν οικονομικά αποθέματα για να καλύψουν το ενοίκιο και τις καθημερινές ανάγκες.

Σε άθλιες συνθήκες ζει η οικογένεια μετά που κόπηκε το επίδομα της

Όπως μας δήλωσε, η υπεύθυνη της ομάδας, «Σε στηρίζω με στηρίζεις», παρά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργείου πρόνοιας για αυξήσεις στα επιδόματα, η πραγματικότητα δείχνει την έλλειψη στήριξης προς τις οικογένειες που την χρειάζονται περισσότερο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δείξει μια ανεξήγητη αδιαφορία, αγνοώντας τις εκκλήσεις για βοήθεια και αφήνοντας την οικογένεια αυτή στην τύχη της.

Η τοπική κοινωνία και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να στηρίξουν άμεσα αυτή τη μητέρα και τα παιδιά της. Χρειάζονται τρόφιμα, παιδικές τροφές, είδη υγιεινής και κάθε είδους βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δείξουμε την ανθρωπιά μας και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η υπεύθυνη της ομάδας, «Σε στηρίζω με στηρίζεις»,Romina Jawhari που ανέδειξε το θέμα στην επικαιρότητα και κάνει προσπάθειες να βοηθήσει την οικογένεια

«Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μας είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις που διαθέτουμε ως κοινωνία. Ας δείξουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ας προσφέρουμε άμεσα βοήθεια σε αυτή την οικογένεια που αγωνίζεται για την επιβίωση της και ας απαιτήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν τα επιδόματα που κόπηκαν άδικα, σύμφωνα με την με την υπεύθυνη της ομάδας βοήθειας «Σε στηρίζω, με στηρίζεις», Romina Jawhari.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: