11.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΟΣ: Ξεσηκώθηκαν γονείς για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ-Ειρηνικές...

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσηκώθηκαν γονείς για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ-Ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας

-

Οργανωμένα σύνολα γονέων ξεσηκώθηκαν για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας, όσον αφορά τα παιδιά. Όπως είναι γνωστό όλα τα παιδιά άνω των έξι ετών θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα τους και να κυκλοφορούν με safepass, ενώ μετά το περιθώριο τριών εβδομάδων, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν σε χώρους εστίασης.

Όπως δήλωσε, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, «ως ΠΟΕΔ είχαμε τοποθετηθεί, αν οι ειδικοί μπορούσαν να σκεφτούν την προτροπή της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, είναι κάτι που διαφάνηκε την προηγούμενη χρονιά. Σίγουρα το θέμα της μάσκας είναι κάτι που επηρεάζει τα σχολεία, αλλά είναι μέτρα που αφορούν τις συστάσεις των ειδικών, βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης. Ως ΠΟΕΔ, αναμένουμε να δούμε τα διατάγματα και τις εγκυκλίους με τις οδηγίες που θα δίνονται στα σχολεία για το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε εισηγήσεις. Είναι ξεκάθαρη η χρήση της μάσκας, και είναι κάτι που μας προβληματίζει και εμάς. Παιδιά άνω των έξι υπάρχουν και σε νηπιαγωγεία. Θα είναι μόνο για τα δημοτικά όμως, ή θα ισχύει και στα νηπιαγωγεία; Είναι κάποια θέματα που μας προβληματίζουν και αναμένουμε να δούμε και τις οδηγίες και τι ακριβώς θα αφορούν. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στα παιδιά για το πώς θα φοράνε τις μάσκες για να τεθούν σε εφαρμογή και τα πρωτόκολλα. Είναι κάτι το οποίο δυστυχώς εδώ και ενάμιση χρόνο ταλαιπωρεί την εκπαίδευση. Έτσι και η μάσκα επομένως, θα είναι μέσα στο κομμάτι της επεξήγησης, από τη στιγμή που μπήκε σαν προτροπή. Έχουμε ρόλο και εμείς ως εκπαιδευτικοί να επεξηγήσουμε στα παιδιά τα μέτρα και έτσι και η μάσκα θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά. Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός. Το στοίχημα, είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Φέτος έχουμε και την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, και τα δεδομένα είναι πιο οικεία για τους μαθητές αλλά και τους γονείς.  Αντιλαμβανόμαστε τους προβληματισμούς. Ας κάνουν υπομονή οι γονείς και να δούμε πως κυλά και να ‘στε σίγουροι ότι εμείς θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί».

Από τη πλευρά της, η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Μάριου Πελεκάνου διευκρινίζει ότι “θα πρέπει να θυμηθούμε ότι από την αρχή της πανδημίας και σε οποιαδήποτε μέτρα πάντα είχαμε αντιδράσεις και δεν θέλουμε να φθάσουμε σε φαινόμενα όπως έφθασαν άλλες χώρες, όπου επέλεγαν ποιος να ζήσει και να πεθάνει. Το πιο σημαντικό είναι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία αλλά είναι μέτρα που πρέπει να λάβουμε. Υπάρχει και η πτυχή της οικονομίας, έχουμε αυτή τη στιγμή το 82% του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί και έχουμε το θέμα της ψυχικής υγείας, που είναι η τρίτη πτυχή, που δημιουργούνται άλλα προβλήματα, που δεν είναι σαφώς αμελητέα». Θα πρέπει να βρίσκουμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα τρία, αλλά επαναλαμβάνω το πιο σημαντικό είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Η μη λήψη μέτρων ενδεχομένως να μας οδηγήσει σε φαινόμενα που δεν θέλαμε να δούμε στην Κύπρο. Αξιολογούνται διάφορα δεδομένα προτού ληφθούν τα εν λόγω μέτρα. Όσο αφορά στην αναστολή των Χριστουγεννιάτικων εορτών, θα πρέπει να αναμένουμε τα επόμενα εικοσιτετράωρα πιο συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπ. Υγείας, το οποίο αξιολογεί τα δεδομένα που έχει ενώπιον του.

Να σημειωθεί, ότι σωρεία αντιδράσεων για τα νέα μέτρα υπάρχει και στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί χρήστες εκφράζουν την αρνητική άποψή τους. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί διάφορα γκρουπ όπου γονείς καλούν εμβολιασμένους και μη σε πορείες διαμαρτυρίες οι οποίες προγραμματίζονται να γίνουν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: