17.9 C
Nicosia
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΟΣ: Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί- Ακολούθησαν μετασεισμοί

ΚΥΠΡΟΣ: Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί- Ακολούθησαν μετασεισμοί

-

Η σεισμική δόνηση ήταν 6.5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χρυσοχούς και έγινε γύρω στις 3.00 το πρωϊ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε έντονα το νησί και είχε αρκετή διάρκεια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Λίβανο και Ισραήλ. Πολύ πιθανόν να ακολουθήσει μετασεισμική δραστηριότητα. Ο διευθυντής Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, δήλωσε στην Πρώτη Ενημέρωση στο ΡΙΚ, ότι πρόκειται για το κυρίως σεισμό ενώ μετασεισμοί μπορούν να γίνονται και μετά από ένα μήνα. Ακολούθησαν μετασεισμοί.

Σύμφωνα με το EMSC, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ (αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,4 Ρίχτερ).    Με βάση τη σχετική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), ο σεισμός έγινε στις 03:07 και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της κοινότητας Έμπα και 111 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τον εν λόγω σεισμό στις 03:07 με μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.   Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 241 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, δηλαδή στα ανοιχτά της Κύπρου.   Το εστιακό βάθος του σεισμού, πάντως, υπολογίστηκε στα 34,5 χιλιόμετρα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: