fbpx
19.9 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ: Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές/τριες του 2022-Η συγκινητική βραδιά  με...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ: Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές/τριες του 2022-Η συγκινητική βραδιά  με παρουσιάστρια την Χριστίνα Δημητρίου -Χριστοφόρου και Μιλτιάδης οι καλύτεροι ποδηλάτες

-

Οι κόποι και οι αγώνες των κορυφαίων αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας,  ανταμείφθηκαν σε μια βραδιά βραβεύσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μια σεμνή τελετή υπό την αιγίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι ποδηλάτες που διέπρεψαν το 2022 ενώ καλύτεροι ποδηλάτες για το 2022 ανάμεσα σε άλλους είναι η Άντρη Χριστοφόρου και ο Αντρέας Μιλτιάδης.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής στην Αγλαντζιά με παρουσιάστρια την Χριστίνα Δημητρίου. Από την εκδήλωση, φυσικά δεν έλειπε ούτε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης ,ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώτης Ιωαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης και πολλοί άλλοι.

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Χριστίνα Δημητρίου
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Γεωργίου, η Αννίτα Δημητρίου και η Χριστίνα Δημητρίου

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν για τις επιδόσεις τους οι αθλητές και τα σωματεία που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους , κοινότητες και οργανισμοί που στηρίζουν διαχρονικά την ποδηλασία , Αθλητές και οργανισμοί για την κοινωνική τους προσφορά . Επίσης τιμήθηκαν οι οργανισμοί Alexander College, Εταιρεία Αδελφοί Ανδρέου (αντιπρόσωποι της Vitex Ελλάδας) , ΟΠΑΠ Κύπρου τους οποίους η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ανακήρυξε ως «Μεγάλους Ευεργέτες» της Κ.Ο.ΠΟ.  Βραβεία έλαβαν επίσης ο Ποδηλατικός Όμιλος Σταυροβουνίου Κόρνου, που αποτελείται από την Ολυμπιονίκη,  Άντρη Χριστόφορου, Ελένη Κάσια, Χρυσοβάλαντος Σολωμός, Γιώργος Φαττάς, Αλεξάνδρα Σαφειρή, Σωτηριάνα Γαβριήλ, Χαρίκλεια Στυλιανού, και Γιώργος Αντωνίου.

Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς βραβεύθηκε η Άντρη Χριστοφόρου, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εκτός από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και Τόκυο 2020, το 2022 έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια ποδηλασίας, η οποία κατέλαβε πρώτη θέση σε αγώνα κατηγορίας 1 της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας, καθώς επίσης πήρε μεταγραφή στην World Tour ομάδα Human Powered Health. Το βραβείο της παρέλαβε ο σύζυγος της Μάριος Αθανασιάδης, καθ’ όσον η Άντρη απουσιάζει στο εξωτερικό σε αγώνες ποδηλασίας. Καλύτερος αθλητής Ποδηλασίας για το 2022 Ο αθλητής ξεχωρίζει, αναμφίβολα για τις επιδόσεις του, τόσο στα αγωνίσματα δρόμου όσο και στα αγωνίσματα ορεινής ποδηλασίας. Είναι μέλος της UCI Continental Team Java Kiwi Atlantico και της DMT Racing Team. Το 2022 κατέκτησε την 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες στο αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης, την 9η θέση στη Γενική Κατάταξη του Διεθνούς Γύρου Ελλάδας και την 13η θέση στη Γενική Κατάταξη του Διεθνούς Γύρου Ρόδου.

Η Δώρα η Ελένη και ο Γιώργος Κάσια

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση βραβεύτηκε ο Ποδηλατικός όμιλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Μνάσων», που πήρε το βραβείο καλύτερης σχολής ποδηλασίας. Επίσης, για τις διακρίσεις τους βραβεύθηκαν οι αθλητές της αγωνιστικής ποδηλασίας του σωματείου «Άγιος Μνάσων»: Αλέξανδρος Αγρότης για την κοινωνική του προσφορά, και ο Χρήστος Φιλοκύπρου Πρωταθλητής Ανδρών, ο Γιώργος Χαλλούμας πρωταθλητής Παμπαίδων, ο Ευτυχίος Λοΐζου, επίσης, Πρωταθλητής παμπαίδων, ενώ θέσεις στη γενική κατάταξη εξασφάλισαν οι Μπογτάν Ζαμπελίνσκι 1η θέση, Αντρέας Σάββα , Νέαρχος Μιλτιάδους, Άντρια Καρατζιά και Ευστάθιος Βάσιλας 2η θέση.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου με την ομάδα που ποδηλατικό Όμιλο «Άγιος Μνάσων»

Ιδιαίτερη αναφορά στο χαιρετισμό του έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΠΟ, κ. Γεωργίου, για την ομάδα παραποδηλασιας του «Αγίου Μνάσωνα», επισημαίνοντας το παράδειγμα ζωής που δίνουν οι αθλητές παραποδηλασίας στη σημερινή κοινωνία μας.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μαζί με τους βραβευθέντες
H Έλενα Τάντη
Το παρών του φυσικά έδωσε και ο Δημήτρης Αλετράρης

H Xριστίνα Δημητρίου με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη
Στην εκδήλωση δόθηκαν και τιμητικά διπλώματα

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: