fbpx
31.7 C
Nicosia
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: Πολίτης πυροβόλησε σκύλο στην Ορμήδεια- Ένας τους τρεις...

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: Πολίτης πυροβόλησε σκύλο στην Ορμήδεια- Ένας τους τρεις Κύπριους διαθέτουν όπλο στο σπίτι τους

-

Πολίτης πυροβόλησε σκύλο με τον όπλο του στην Ορμήδεια. Την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη ανακοίνωσε το Κόμμα για τα Ζώα η οποία ζητά άμεσα την αναθεώρηση της νομοθεσίας Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων. Οι καταγγελίες για την δολοφονία των Ζώων έχουν γίνει μάστιγα ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 18 φόνοι που αφορούν ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με τη χρήση κυνηγετικών όπλων.

«Το Κόμμα για τα ζώα καταδικάζει έντονα πλέον και με πολύ θυμό το νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου με αεροβόλο όπλο στην Ορμήδεια (είχαμε και άλλη περίπτωση στο χωριό Κακοπετριά όπου γάτος δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο). Πόσες φορές να ζητήσουμε όπως η νομοθεσία 113(Ι) 2004 Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων ότι θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί μέσα στα σημερινά δεδομένα και πραγματικότητες.Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε απλοί θεατές σε αυτά τα εγκλήματα και βέβαια είχαμε και πάρα πολλές περιπτώσεις όπου όπλα χρησιμοποιήθηκαν για φόνους.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων.Είναι καιρός πλέον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δει τις πραγματικότητες και να δράση άμεσα. Δεν μπορεί μέχρι σήμερα η Κύπρος ως Ευρωπαϊκή χώρα να είναι στην πέμπτη (5) θέση και ένας στους τρεις Κύπριους διαθέτουν όπλα στο σπίτι τους. Ήρθε η ώρα να εξεταστούν όλα αυτά τα φαινόμενα και να μπει ένα φραγμός στην ίσως ανεξέλεγκτη κατάσταση, γιατί θύματα δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ίδια τα αθώα τα ζώα.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ζητά όπως ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα εγκλήματα κατά των ζώων να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων και καλούμε την Υπουργό Δικαιοσύνης να δράσει και να αξιολογηθεί η μέχρι σήμερα κατάσταση όσον αφορά την οπλοκατοχή και οπλοχρησία».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

APIVITA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας! και ενώνει τις δυνάμεις της...

Η 20η Μαΐου γιορτάζεται, κάθε χρόνο, ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, με σκοπό να αναδειχθούν τα οφέλη των μελισσών και των...