19.1 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: «...Επιτέλους θα γίνει κάτι για την προστασία τους...

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: «…Επιτέλους θα γίνει κάτι για την προστασία τους των Αλεπούδων;…»

-

Για άλλη μια φορά το Κόμμα για τα Ζώα ξεσπά αναφέροντας σε ανακοίνωση τους τι θα γίνει επιτέλους για την προστασία των Αλεπούδες με αφορμή το περιστατικό που σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας νεκρής Αλεπούς στο πεζοδρόμιο πολυσύχναστου δρόμου της Λεμεσού.

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για ακόμη μία φορά γίνεται μάρτυρας νεκρής αλεπούς σήμερα 11/11/22 στην Νέα Εκάλη – Λευκωσία. Τα είπαμε χίλιες φορές και φαίνεται ότι οι αρμόδιοι ούτε ακούνε ούτε τους ενδιαφέρει. Εδώ και αρκετό καιρό έχει περάσει η διαχείριση (από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος) της αλεπούς στην Υπηρεσία Θήρας η οποία με την σειρά της υποτίθεται ότι έχει σχέδιο διαχείρισης της αλεπούς. Και πιο είναι αυτό το σχέδιο? Να δίνουν άδειες σε ομάδες κυνηγών και να της πυροβολούν?

Να δίνουν ειδικές κλούβες σε πολίτες για να τις εγκλωβίζουν και στην συνέχεια να δίνονται για ευθανασία? Τι σχέδιο διαχείρισης είναι αυτό? Ακούγονται φωνές ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός τους (που είναι τα επιστημονικά δεδομένα να αποδεικνύουν αυτή την πτυχή? και τους κυνηγούς να παραπονιούνται ότι μειώθηκε το θήραμα εξ αιτίας της αλεπούς? Ας ψάξουν καλύτερα και θα βρουν τι φταίει για την μείωση του θηράματος και όχι στις αλεπούδες. Ας ψάξετε κύριοι ποιες είναι διατροφικές συνήθειες της αλεπούς και μην λέτε ότι καταναλώνει περδίκια. Τα λάθη πολλά και η διαχείριση σχεδόν ανύπαρκτη. Η αλεπού πρέπει να προστατευθεί γιατί στο τέλος θα έχουμε διαφορετικές καταστάσεις όσον αφορά την διατροφική αλυσίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Απογοητευτική και απαράδεκτη η νέα αναστολή εκποιήσεων που ψήφισε η Βουλή»-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1668174901/ypoikonomikon-apoghoiteftiki-kai-aparadekti-i-nea-anastoli-ekpoiiseon-poy-psifise-i-boyli

Είναι καταθλιπτικό το γεγονός ότι πολύ συχνά βλέπουμε πλέον αλεπούδες νεκρές στους δρόμους ή περιπτώσεις που τις απαγχονίζουν και αναρτιούνται και οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο πράγμα που πλέον απαγορεύεται.Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσίας Θήρας όπως αλλάξουν ρότα. Η προστασία της αλεπούς επιβάλλεται εδώ και τώρα και όχι να νιώθουμε περήφανη ως χώρα γιατί την αλεπού την κάναμε και γραμματόσημο».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: