19.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ: Επανέρχεται ο μηδενικός ΦΠΑ σε φρούτα, λαχανικά, πάνες -...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ: Επανέρχεται ο μηδενικός ΦΠΑ σε φρούτα, λαχανικά, πάνες – Αναστάτωση στις Υπεραγορές – Οι καταναλωτές απαιτούν σταθερότητα τιμών

-

Ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ανακοίνωσε χθες ότι, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε η εφαρμογή στοχευμένων μέτρων στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, θα ισχύσει μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, όπως παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων, παιδικό γάλα, προϊόντα γυναικείας υγιεινής, καθώς και φρούτα και λαχανικά.

Η οριστικοποίηση αυτής της απόφασης θα γίνει στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δέχτηκε πιέσεις από τα συγκυβερνώντα κόμματα (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ) σχετικά με την ακρίβεια, η οποία επηρεάζει πολλές οικογένειες, παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών είχε αναφέρει βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες και πρότεινε τη μη συνέχιση των προηγούμενων μέτρων στήριξης.

Η απόφαση για την κατάργηση ή διατήρηση του ΦΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε ενεργήσει πιο έγκαιρα, πριν λήξει η προηγούμενη απόφαση, ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση που προκλήθηκε στις υπεραγορές.

Οι υπάλληλοι στις υπεραγορές καλούνται να αλλάξουν τις τιμές σε διάστημα δύο εβδομάδων, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Πολλοί θεωρούν ότι το μέτρο έπρεπε να παραταθεί, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας που επικρατεί στην Κύπρο, καθώς η συνέχισή του θα ανακούφιζε τους καταναλωτές.

Σήμερα, στις υπεραγορές πραγματοποιούνται έλεγχοι από ελεγκτές για να επιβεβαιωθούν οι τιμές, ενώ αναμένονται οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν, κάτι που αποτελεί και αίτημα των καταναλωτών, καθώς αναζητούν σταθερότητα στις αγορές τους.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

20ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Αγώνας κατά των ναρκωτικών- Ποιοι θα αγωνιστούν...

Για άλλη μια χρονιά, ο Όμιλος Παλαιμάχων Λευκωσίας αφιερώνει τους ποδοσφαιρικούς του αγώνες στον αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα: «Στόχος...