fbpx
19.9 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΗΔΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο λόγος που ο πρόεδρος του Κοινοτικού...

ΚΗΔΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο λόγος που ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φικάρδου απέστειλε στεφάνι για να τιμήσει τον τέως Βασιλιά-Γιατί δεν πήγε τελικά ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία μαζί με τους άλλους γαλαζοαίματους- (Φώτο)

-

Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Εμφανώς συγκινημένοι οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ αποχαιρέτησαν τον πατέρα τους καθώς και πολλοί επίσημοι. Ανάμεσα στα στεφάνια που απέστειλαν γνωστά πρόσωπα εντοπίσαμε και το στεφάνι του πρόεδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φικάρδου, Σοφοκλή Κ. Μαρκίδη.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά -σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια- έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Περίπου στις 11:20, στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που έδωσαν τα συλλυπητήρια τους γιους του τέως βασιλιά.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ στο ναό έχουν καταφθάσει τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί. Στην εκκλησία βρίσκεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας με την σύζυγό του Σύλβια

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Τελευταία έφτασε η σύζυγος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, και στη συνέχεια έκλεισαν οι πύλες της Μητρόπολης προκειμένου να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία.Ανάμεσα στα στεφάνια που απέστειλαν αρκετά πρόσωπα είναι και του πρόεδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φικάρδου, Σοφοκλής Μαρκίδης, ο οποίος ήταν συμμαθητής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η εξόδιος ακολουθία, τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ακολούθησε η ταφή στο Τατόι. Να επισημανθεί ότι λόγω της κηδείας είχαν τεθεί σε ισχύ μέτρα από την τροχαία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία προς το μεσημέρι επεκτάθηκαν στη διαδρομή προς το Τατόι. Συγκεκριμένα μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Μητροπόλεως, την Αιόλου και την Ερμού. Η οικογένεια είχε ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Παρόλο που ήταν σίγουρο ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα πήγαινε στην Αθήνα για την κηδεία του νονού του εντούτοις αυτό δεν καταστεί έγινε. Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 γιατί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν πήγε στην Ελλάδα.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης. Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας


- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: