25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΕΝΤΡΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ: Ελπίδα και υποστήριξη για τα παιδιά με...

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ: Ελπίδα και υποστήριξη για τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ

-

Ελπίδα φωτός στις δύσκολες μέρες και ώρες που περνούν τα παιδιά και οι οικογένειες ατόμων με ΔΕΠ/Υ αναμένεται να προσφέρει η λειτουργία του νέου Κέντρου Απασχόλησης και προστασία παιδιών του Συνδέσμου Στήριξης για Άτομα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) Κύπρου

Το κέντρο, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα στεγάζεται στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση, τις κοινωνικές δεξιότητες και τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών.

Ο χώρος του νέου κέντρου είναι διαμορφωμένος για να δεχτεί με αγάπη τα παιδιά

Καθημερινά θα συμμετέχουν εικοσιπέντε παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών (είκοσι παιδιά με ΔΕΠ/Υ και πέντε παιδιά τυπικής ανάπτυξης) όπου θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν, μέσα από μικρές δομημένες ηλικιακές ομάδες, σε εξειδικευμένα προγράμματα παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων θα παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και φαγητού, καθώς και βοήθεια στην καθημερινή
μελέτη των παιδιών.

Το κέντρο θα στελεχώνεται από πτυχιούχους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι θα τύχουν ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισης της ΔΕΠ/Υ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κέντρο θα στελεχώνεται από πτυχιούχους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι θα τύχουν ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισης της ΔΕΠ/Υ. Το πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό και εξειδικευμένο αφού η όλη δομή του έχει σχεδιαστεί στη βάση βιωματικών εργαστηρίων για τη ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών αλλά και την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Σκοποί του Κέντρου Απασχόλησης και Προστασίας Παιδιών είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για παιδιά με ΔΕΠ/Υ καθώς και για άλλα παιδιά, με στόχο την ευημερία και την ανάπτυξή τους. Στην παροχή βοήθειας για την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν ΔΕΠ/Υ, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Στην ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών με ΔΕΠ/Υ στο κοινωνικό σύνολο, προωθώντας την αποδοχή και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Παράλληλα, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά βιώνουν τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ, εξασφαλίζοντας την ένταξή τους σε δραστηριότητες και προγράμματα που συχνά απορρίπτονται λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών τους. Στο κέντρο τα παιδιά θα διδαχτούν δεξιότητες και καθημερινές ρουτίνες και μη, ενδυναμώνοντας την κοινωνική τους προσαρμοστικότητα σε ένα περιβάλλον γεμάτο κατανόηση και αποδοχή.

Ο Σύνδεσμος για τη ΔΕΠ/Υ, μη κερδοσκοπικός και εγγεγραμμένος οργανισμός, ιδρύθηκε για να στηρίξει άτομα με ΔΕΠ/Υ και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστηρικτικές υπηρεσίες. Ενδεικτικά, παρέχει συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση, επιχορηγήσεις για εργοθεραπείες, ατομική ψυχολογική στήριξη, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, ομάδες αυτοβοήθειας και εκπαίδευση σε θέματα ΔΕΠ/Υ μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων.

Για εγγραφή ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 25311807, μέσω email στο [[email protected]] ή να επισκεφθούν τον ιστότοπο [https://add-adhd.org.cy].

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...