16.1 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την ευκαιρία...

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων-(Φώτο)

-

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το Μουσείο Πικάσο στην Αντίμπ, στη Γαλλία, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

«Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από το μουσείο του Πικάσσο στην Αντίμπ, Γαλλίας! Εκεί είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τον ακουστικό οδηγό για τυφλούς, όπου κατεβάζοντας συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό, μπορείς να επιλέξεις τον όροφο στον οποίο βρίσκεσαι και το έργο για το οποίο ενδιαφέρεσαι.

Μέσω της εφαρμογής έχεις αμέσως ακουστική προσβασιμότητα στην πλήρη απεικόνιση και ερμηνεία του έργου αλλά και στην πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη. Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς». Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη.

Εφαρμογές σαν τους ακουστικούς οδηγούς, δημιουργούν εμπειρίες δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς, προσφέροντας ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες και ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πολιτισμό!

 «Να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τις εφαρμογές όπως οι ακουστικοί οδηγοί δημιουργούν εμπειρίες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, προσφέροντας ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες και την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πολιτισμό! Συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: