16.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΚΚΙΣΤΡΑΣ: Υπάρχουν δάσκαλοι που σκέφτονται πέραν από το κουτί-Εκπαιδευτική συνεργασία...

ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΚΚΙΣΤΡΑΣ: Υπάρχουν δάσκαλοι που σκέφτονται πέραν από το κουτί-Εκπαιδευτική συνεργασία από δύο δασκάλους από διαφορετικές περιοχές

-

Στο απομακρυσμένο χωριό Κάμπος της Τσακκίστρας, λειτουργεί το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο της Κύπρου με μόνο δύο μαθητές. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η δασκάλα Χριστιάνα Χριστοφόρου αλλά και ο δασκάλος Σωκράτης Πουλλή, αποδεικνύουν πως το εκπαιδευτικό λειτούργημα δεν περιορίζεται από τα εμπόδια της απομόνωσης.

Με πάθος και αφοσίωση, δημιουργεί ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη δημιουργική μάθηση, ενώ παράλληλα φροντίζει να εντάξει τους μαθητές της σε δράσεις που συνδέουν το σχολείο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια πρόσφατη πρωτοβουλία της με τη βοήθεια του επίσης δασκάλου, Σωκράτη Πουλλή, του ΙΣτ’Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού “Πολύκαρπος Βλάχος” στο Ζακάκ. περιλάμβανε τηλεσύνδεση με μαθητές από άλλες περιοχές της Κύπρου, προκαλώντας ενθουσιασμό και πολλές ερωτήσεις για την καθημερινότητα των παιδιών στο μικρό αυτό σχολείο.

Η ανταλλαγή εμπειριών και η επαφή των μαθητών από διαφορετικά περιβάλλοντα δείχνει πως η εκπαίδευση μπορεί να γεφυρώσει αποστάσεις και να καλλιεργήσει την αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με το δάσκαλο, Σωκράτη Πουλλή, το επόμενο βήμα είναι να βρεθούν οι μαθητές του με τα δύο παιδιά που φοιτούν στο Κάμπο της Τσακκίστρας και με την δασκάλα τους, ώστε να χτιστεί μία φιλία μεταξύ των παιδιών για μια αγαστή συνεργασία.

Ο Κάμπος της Τσακκίστρας μπορεί να φαίνεται απομονωμένος γεωγραφικά, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές αποδεικνύουν ότι το εκπαιδευτικό έργο δεν γνωρίζει όρια, όταν το πάθος και η αφοσίωση υπερβαίνουν τις προκλήσεις.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...