fbpx
24.9 C
Nicosia
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΙΜΑΚΛΙ: Πασχαλινή εκδήλωση με παραδοσιακά παιχνίδια

ΚΑΙΜΑΚΛΙ: Πασχαλινή εκδήλωση με παραδοσιακά παιχνίδια

-

Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά πασχαλινή εκδήλωση.

Η Πασχαλινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00. 16:00 – 17:00 Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί (αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, ζίζηρος, σχοινί κ.ά.) από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και ακολούθως απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών.                                                        

17:00 – 20:00 Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο «Ακρίτες Γερίου» και το Λαογραφικό Όμιλο «Γρηγόρη Ασσιώτη» Ομόνοιας Άσσιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται σουβλάκια, κρέπες, βάφλες, ποπ-κορν, λουκουμάδες, καφέδες/φραπέ, παραδοσιακά γλυκά, εργόχειρα και άλλα, από τους Συνδέσμους Γονέων Α’ & Β’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλιού, το ΕΚΥΣΥ και από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.

Επίσης, στο Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα πωλούνται μεταξύ άλλων, κυπριακοί καφέδες, λεμονάδα και μαχαλεπί. Περαιτέρω, ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαυλιών, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, θα επεξηγεί την τεχνική κατασκευής τους, χαρίζοντας μελωδίες στους παρευρισκόμενους. Η κ. Ελένη Ρίμπα, θα μιλήσει για τη λαϊκή χειροτεχνία της κεντητικής και υφαντικής, εκθέτοντας έργα της. Είσοδος ελεύθερη!!


   .    



- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

KAΙΡΟΣ: Σιγά-σιγά έρχονται οι ζέστες-Άνοδος της θερμοκρασίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη μέχρι και την Παρασκευή, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να...