fbpx
21.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΙΡΑΝ: «Η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της»– 300 πύραυλοι και drone αναχαιτίσθηκαν,...

ΙΡΑΝ: «Η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της»– 300 πύραυλοι και drone αναχαιτίσθηκαν, αναφέρει το Ισραήλ

-

Δέκα φορές ισχυρότερη θα είναι η επόμενη επίθεση κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως το Ιράν είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες και για αυτοάμυνα».

Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι το 99% των 300 πυραύλων και drone που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ —από το έδαφος του Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας— αναχαιτίστηκαν. Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα «συνεχίσουν να υποστηρίζουν» την άμυνα του Ισραήλ.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένεται να αποφασίσει αν θα απαντήσει στο Ιράν ή αν θα επιλέξει να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου και διεμήνυσε την αδιαμφισβήτητη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Αυτό εξάλλου ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της 25λεπτης συνομιλίας με τον Νετανιάχου ήταν ξεκάθαρος ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν καμία ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Να θυμίσουμε, ότι το Ιράν εξαπέλυσε την επίθεση του κατά του Ισραήλ θέλοντας να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του προξενείου του στη Δαμασκό πριν από δύο εβδομάδες. Την 1η Απριλίου, μια αεροπορική επιδρομή έπληξε το κτίριο της πρεσβείας του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα μεταξύ αυτών και δύο Ιρανοί στρατηγοί και πέντε στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ, το οποίο επιτίθεται τακτικά σε ιρανικές θέσεις στη Συρία. Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση στο προξενείο. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσε ότι η νυχτερινή επίθεση που ονομάστηκε Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση έγινε για την τιμωρία «του εγκλήματος της σιωνιστικής οντότητας να στοχοποιήσει το ιρανικό προξενείο στη Συρία».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

RED: 21 χρόνια μουσικής!!-Ένα Καλοκαίρι γεμάτο καλλιτέχνες!

Ακόμα ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι αρχίζει, με συνοδοιπόρους αγαπημένους καλλιτέχνες και όλους εσάς που στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια την μουσική και τον πολιτισμό,...