ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Διαλείμματα με κλασική μουσική-«Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας»

Το 3ο Δημοτικό σχολείο της Λάρισας έχει λάβει μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία βάζοντας μουσική στους μικρούς μαθητές από τα μεγάφωνα την ώρα του διαλείμματος.

Στα διαλείμματα τους σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα παιδιά ακούνε κυρίως κλασική μουσικής. Η διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Δημητρίου δήλωσε πως η εν λόγω πρακτική «πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές». 

«Αποδείξαμε πως η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Όλα ξεκίνησαν με την καινούργια μικροφωνική που αγοράσαμε στην οποία συνδέεται φλασάκι. Έπειτα τη θέσαμε σε λειτουργία και εφαρμόσαμε τη μέθοδο της μουσικής στο διάλειμμα. Υπάρχουν πολλά σχολεία στο εξωτερικό και αρκετά στο εσωτερικό που το τηρούν». 

«Μας κάνει εντύπωση γιατί πολλά παιδιά τραγουδάνε τις μελωδίες των όσων ακούνε, πράγμα που σημαίνει ότι μαθαίνουν νέα τραγούδια», τόνισε. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε υπάρχουν σκέψεις το κουδούνι του σχολείου να γίνει «μουσικό», δηλαδή «ένα κουδούνι που δεν θα χτυπά με τον κλασικό του ήχο». 

Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με την κα Δημητρίου, εφαρμόζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο σχολείο, ένα τέταρτο πριν την έναρξη των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων. «Οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ακόμη, δεχόμαστε συγχαρητήρια τόσο από γείτονες όσο και από απλούς περαστικούς. Βέβαια, κάποιοι γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί σε σημείο που αμφισβητούν το έργο μας, αλλά επειδή εμείς έχουμε δει θετικό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε».

Hot this week

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι-(Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα του...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑ: «Παιδί» του κυπριακού θεάτρου που έφυγε πρόωρα – Η πορεία της και η κηδεία της

Η Κωνσταντίνα Κλεόπα ήταν κυριολεκτικά ένα «παιδί του θεάτρου»....

Topics

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Όχημα αναποδογυρίστηκε στον κυκλικό κόμβο – Στο σημείο Αστυνομία και ασθενοφόρο -(Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σύλληψη 36χρονου– Καταγγελία για απόπειρα φόνου και βία κατά 29χρονης

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η...

Related Articles

Popular Categories