23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΘΕΑΤΡΟ VERSUS:Κατηγορίες κατά της Υφυπουργού Πολιτισμού -«Η κ. Κασσιανίδου αποδεικνύεται επικίνδυνη για...

ΘΕΑΤΡΟ VERSUS:Κατηγορίες κατά της Υφυπουργού Πολιτισμού -«Η κ. Κασσιανίδου αποδεικνύεται επικίνδυνη για τη θέση που κατέχει»

-

Σε σφοδρή επίθεση εναντίον της Υφυπουργού Πολιτισμού, Λίνα Κασσιανίδου, προχώρησε σήμερα το Θέατρο Versus, κατηγορώντας την για διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με το σχέδιο «Θυμέλη» για τις χορηγίες θεάτρων.

Το θέατρο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι παρά τις δηλώσεις της Υφυπουργού για διαβούλευση με τους φορείς του χώρου, η διαδικασία αυτή ήταν προσχηματική και δεν δόθηκε ουσιαστικά η δυνατότητα να εκφραστούν οι απόψεις τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Θέατρο Versus συμμετείχε στη διαβούλευση, ωστόσο οι απόψεις του δεν εισακούστηκαν, γεγονός που το χαρακτηρίζουν ως «προφανώς όχι τυχαίο». Η ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι το Υφυπουργείο έχει κλείσει θέατρα, εξαφανίσει θεατρικές παραγωγές, και έχει περιορίσει σημαντικά την καλλιτεχνική δραστηριότητα εκτός Λευκωσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε σήμερα τη συνέντευξη της Υφυπουργού Πολιτισμού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Για άλλη μια φορά, η κ. Κασσιανίδου επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Αναφερόμενη στο σχέδιο “Θυμέλη” για τις χορηγίες των θεάτρων, υποστήριξε ότι πραγματοποιήθηκε διαβούλευση, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι αυτή η διαβούλευση ήταν τυπική και προσχηματική.

Ως θέατρο, συμμετείχαμε στη διαδικασία, αλλά δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να
εκφράσουμε τις απόψεις μας, κάτι που προφανώς δεν ήταν τυχαίο. Το Υφυπουργείο και η Υφυπουργός έχουν κλείσει θέατρα, έχουν εξαφανίσει θεατρικές παραγωγές, και έχουν περιορίσει σημαντικά, αν όχι εξαφανίσει, τη θεατρική δημιουργία εκτός Λευκωσίας. Πιστεύουμε ότι ένα Υφυπουργείο δεν θα έπρεπε να είναι υπερήφανο για όλα αυτά. Δυστυχώς, όμως, η διοίκησή του φαίνεται να ζει σε έναν παράλληλο κόσμο ή να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Η κ. Κασσιανίδου αποδεικνύεται επικίνδυνη για τη θέση που κατέχει».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση, το Θέατρο Versus καλεί την πολιτική ηγεσία να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα των θεατρικών χορηγιών και να λάβει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των δημιουργών και των παραγωγών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

KΩΣΤΑΣ ΣΧΟΙΝΙΟΥ: Στο Προεδρικό για να παραλάβει τιμητικό βραβείο για την...

Η παιδική σκηνή του Δώρου Κυριακίδη και του Κώστα Σχοινιού τιμήθηκε για την πολύτιμη προσφορά της στο φιλανθρωπικό έργο του Telethon.Ο Κώστας Σχοινιού,...