ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Παράνομοι οι περισσότεροι έρανοι για τους πυρόπληκτους – Προειδοποίηση προς το κοινό

Ανησυχία προκαλεί η ανεξέλεγκτη εξαγγελία εράνων για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλία Δημητρίου, να τονίζει ότι όλοι οι έρανοι που διενεργούνται αυτή την περίοδο είναι παράνομοι, εκτός από εκείνους που έχουν επίσημα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωση του ΠΣΣΕ τονίζεται ότι ο μόνος νόμιμος έρανος είναι αυτός που εξαγγέλθηκε από το ίδιο το Συμβούλιο, στη βάση του Περί Διενέργειας Εράνων Νόμου, καθώς και ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει δημοσιοποιήσει το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Ο Ηλίας Δημητρίου καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν προσοχή και υπευθυνότητα, στηρίζοντας μόνο τις εγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Υπογραμμίζει ότι η σχετική νομοθεσία απαιτεί έκδοση άδειας για κάθε έρανο, από την αρμόδια Αρχή Εράνων, και δηλώνει ότι το ΠΣΣΕ θα προχωρήσει σε καταγγελίες για κάθε παράνομη δράση.

«Είναι καθήκον όλων μας, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, να λειτουργούμε με σεβασμό στη νομιμότητα και με διαφάνεια απέναντι στο κοινό», σημειώνει ο κ. Δημητρίου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για άμεση παρέμβαση και εφαρμογή του νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Η Μαρία Σωκράτους αντικαθιστά τον Νικόδημο Φακοντή στην υπόθεση-Διακοπή της συνεδρίασης

Απρόοπτη εξέλιξη σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά σε φορτηγό τα ξημερώματα – Έντονες φλόγες και πυκνοί καπνοί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου- (Βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/6) στη Λεμεσό,...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ: Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Σε 24ωρη παγκύπρια απεργία βρίσκονται από χθες τα Μεσάνυχτα...

ΘΟΚ: «Ίων» του Ευριπίδη – Το αίνιγμα της ταυτότητας σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) επιστρέφει δυναμικά το καλοκαίρι...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: Οι μικροί μαχητές που γύρισαν στη ζωή

Υπάρχουν αγώνες που δεν φαίνονται στα γήπεδα, αλλά στα...

Topics

ΘΟΚ: «Ίων» του Ευριπίδη – Το αίνιγμα της ταυτότητας σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) επιστρέφει δυναμικά το καλοκαίρι...

«ROCKING AUTISM»: Στη Λευκωσία με ζωντανή μουσική από αγαπημένα συγκροτήματα

Κλασικές επιτυχίες Rock 'n' Roll των δεκαετιών του ’50...

ΠΑΦΟΣ: Άγνωστο φυσικό σημείο για πικνίκ με θέα στη θάλασσα -(Βίντεο)

Όταν σκεφτόμαστε την Πάφο, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό...

Related Articles

Popular Categories