Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
6.7 C
Cyprus

ΕVIE TOOMBS: Βρετανίδα διεκδικεί εκατομμύρια από τον γιατρό της μητέρας της, επειδή γεννήθηκε (Φώτο)

Μια γυναίκα από τη Βρετανία μηνύει τον γιατρό της μητέρας της διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι δεν θα έπρεπε να έχει γεννηθεί ποτέ.

Η 20 ετών Evie Toombs με δισχιδή ράχη μηνύει τον πρώην γιατρό της μητέρας της, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων για κάλυψη ιατρικών εξόδων ισχυριζόμενη ότι δεν έπρεπε να έχει γεννηθεί ποτέ.Η νεαρή αθλήτρια ιππασίας από την Αγγλία κατέθεσε μήνυση εναντίον του γενικού γιατρού Dr Philip Mitchell για λανθασμένη σύλληψη καθώς παρέλειψε να συμβουλεύσει την μητέρα της να πάρει συμπλήρωμα φολικού οξέος πριν μείνει έγκυος. Το κορίτσι γεννήθηκε με δισχιδή ράχη. Τα οστά της δεν αναπτύχθηκαν ποτέ σωστά κατά μήκος του νωτιαίου μυελού προκαλώντας της μόνιμη αναπηρία.

Εάν η μητέρα της ήταν ενήμερη για τον κίνδυνο που υπήρχε θα είχε καθυστερήσει την εγκυμοσύνη, όμως ο γιατρός φαίνεται πως παρέλειψε να την καθοδηγήσει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η μήνυση αποσκοπεί στην κάλυψη των ιατρικών της εξόδων όλα αυτά τα χρόνια. Ο γιατρός αρνείται κάθε ευθύνη ενώ διατείνεται πως έδωσε στη μητέρα τις απαραίτητες συμβουλές πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Παρά την αναπηρία της η Evie δείχνει να είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κορίτσι. Είναι αθλήτρια ιππασίας και συγκεκριμένα στα άλματα επίδειξης ενώ στόχος της είναι να αγωνιστεί στους επόμενους Παραολυμπιακούς. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα παραμένει διασωληνωμένη επί 24ωρου.

Hot this week

EUROVISION 2026: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Ελλάδα-Η θέση της Κύπρου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται οι στοιχηματικές αποδόσεις για...

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε: Μόνιμες θέσεις με υψηλές απολαβές – Πώς να κάνετε αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοικτός διαγωνισμός για πρόσληψη νέων...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τίμησαν ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά τον αθλητισμό και την κοινωνία

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής...

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Γυμναστικής – Θλίψη στον Αρχάγγελο-Πότε θα τελεστεί η κηδεία

Με βαθιά θλίψη η σχολική κοινότητα του Λυκείου Αποστόλου...

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ: Μονοδρομήσεις για πιο ασφαλή κυκλοφορία-Που πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρά σε μονοδρομήσεις σε τμήματα του...

Topics

EUROVISION 2026: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Ελλάδα-Η θέση της Κύπρου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται οι στοιχηματικές αποδόσεις για...

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε: Μόνιμες θέσεις με υψηλές απολαβές – Πώς να κάνετε αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοικτός διαγωνισμός για πρόσληψη νέων...

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τίμησαν ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά τον αθλητισμό και την κοινωνία

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής...

ΠΑΦΟΣ: Μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών – 12 επαναπατρίστηκαν άμεσα

Σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα στην Πάφο, η...

«ΑΝΑΖΩ»: Η δεύτερη ευκαιρία που μετατρέπεται σε δράση-Νέο φιλανθρωπικό σωματείο

Η Ίδρυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΑΝΑΖΩ», ενός φορέα που...

Related Articles

Popular Categories