fbpx
22.1 C
Nicosia
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΦΗ ΣΠΥΡΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΤΑΞΙΔΙ»

ΕΦΗ ΣΠΥΡΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΤΑΞΙΔΙ»

-

Το πρώτο της σκηνοθετικό «ταξίδι» στο χώρο της τέχνης ξεκίνησε η Έφη Σπύρου. Η ταλαντούχα συμπατριώτισσα μας, μπαίνει στο ρόλο του σκηνοθέτη σε ένα νέο πρότζεκτ με τον τίτλο Identity in Between, (Ταυτότητα Ανάμεσα), το οποίο γυρίστηκε στο παλιό ελληνικό αεροδρόμιο και θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Θεσσαλονίκη. Να επισημανθεί ότι η Έφη Σπύρου είχε την ιδέα του όλου έργου και σκηνοθέτησε πέντε έργα, παίρνοντας πέντε συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες πάνω στο θέμα της “Ταυτότητας Ανάμεσα”.

Φωτογραφία: Nίκος Παπαδόπουλος, Μακιγιάζ και μαλλιά: Γιάννης Σίσκος, Ρούχα: Γιώργος Ελευθεριάδης

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται από τη Run On Art ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. 

Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Η Run On Art είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό να υποστηρίζει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, να προάγει τις διεπιστημονικές και διασυνοριακές συνεργασίες και να προωθεί με καινοτόμους τρόπους το ελληνοκυπριακό καλλιτεχνικό έργο σε νέα ακροατήρια παγκοσμίως, προσκαλώντας τους καλλιτέχνες και θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην συνδιαμόρφωση ενός διαφορετικού δημιουργικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η ομάδα μαζί με την συμπατριώτισσα μας, Έφη Σπύρου. Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Σε ανάρτηση της, πριν από λίγη ώρα η Έφη Σπύρου μιλά για τον συνεργάτη της, βοηθό σκηνοθέτη Σωκράτη Μορφονιό «Ήρεμη δύναμη και ανεκτίμητος συνεργάτης στην φιλμική παραγωγή μας Ιdentity in Between για την Runonart. Σε ευχαριστώ Σωκράτη που ήσουν μαζί μου σε αυτό το πρωτόγνωρο σκηνοθετικό ταξίδι!».

Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι της Έφης Σπύρου με βοηθό τον Σωκράτη Μορφονιό ενώ συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες, Τζένη Αργυρίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαρία Σιδέρη και  Ελίζα Σόρογκα. Tο όλο πρότζεκτ δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και στην Κύπρο, όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

AUTISM AWARENESS: Πορεία αγάπης για τον αυτισμό – Τι μας δήλωσε...

Οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου στέλνουν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης με μια αξιέπαινη εκδήλωση προς τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους. Οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές...