fbpx
15.9 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΕΠΙΜΟΝΗ-PERSEVERANCE»: Η λέξη της χρονιάς που οι χρήστες αναζήτησαν περισσότερο από όλες...

«ΕΠΙΜΟΝΗ-PERSEVERANCE»: Η λέξη της χρονιάς που οι χρήστες αναζήτησαν περισσότερο από όλες (Βίντεο)

-

Περισσότερες από 243.000 φορές στον ιστότοπο του λεξικού Cambridge, αναζητήθηκε η λέξη επιμονή (Perseverance) μέσα στο 2021 και επάξια αναδείχθηκε ως η λέξη της χρονιάς.

H συγκεκριμένη λέξη ήταν μέσα στις λέξεις οι χρήστες αναζήτησαν περισσότερο μέσα στο 2021 σημειώνοντας άνοδο τον φετινό Φεβρουάριο, όταν το ρόβερ “Επιμονή” της NASA έκανε την τελική του κατάβαση στον Άρη. Η ιστορική αυτή αποστολή της NASA στον κόκκινο πλανήτη απογείωσε τη δημοτικότητα της λέξης, με χιλιάδες πολίτες να ψάχνουν γι` αυτήν στο διαδίκτυο. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο πίσω από την τεράστια αυτή επιτυχία, ωστόσο, είναι ότι το διαστημικό σκάφος της NASA βαφτίστηκε “Επιμονή” από έναν 15χρονο μαθητή… τον Άλεξ Μάδερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Άλεξ είχε συμμετάσχει σε έναν σχολικό διαγωνισμό της NASA, για την ονοματοδοσία της αποστολής. Έπειτα από 155 ημιτελικούς και αφού άφησε πίσω του τους υπόλοιπους 28.000 συμμετέχοντες, αναδείχθηκε νικητής. Η επιλογή του βασίστηκε στην αγάπη του για το διάστημα και ήταν αποτέλεσμα πολλών ωρών μελέτης γύρω από τη ζωή των αστροναυτών. Όπως λένε οι εκδότες του λεξικού, όση επιμονή χρειάζεται για να προσγειωθεί ένα ρόβερ στον Άρη, άλλη τόση απαιτείται για ν` αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις της φετινής χρονιάς, από την πανδημία μέχρι τις κλιματικές καταστροφές, και άρα η “επιμονή” είναι επάξια η λέξη της χρονιάς για όλους μας.

Πηγή: Alfanews-Γιάννης Ξενοφώντος

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: