ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Τα ποσά που λαμβάνουν οι αιτητές ασύλου-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Τα επιδόματα αλλά και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι αιτητές ασύλου δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το SigmaLive το οποίο ζήτησε και έλαβε στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, τα επιδόματα δίνονται με την ολοκλήρωση των ενδεδειγμένων διαδικασιών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών «Πουρνάρα» και αφορούν σε οικονομικό βοήθημα για κάλυψη βασικών αναγκών (τροφή, ρουχισμός και υπόδηση), βοήθημα για κάλυψη προσωπικών μικροεξόδων, συμπεριλαμβανομένων εξόδων ηλεκτρισμού και ύδρευσης καθώς και βοήθημα για κάλυψη επιδόματος ενοικίου.

Το ύψος των Υλικών Συνθηκών Υποδοχής, όπως ονομάζονται, σε αιτητές Διεθνούς Προστασίας, καθορίζεται με βάση Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου. Τα ποσά καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται υπέρβασή τους. Αναφορικά με το βοήθημα για τροφή, ρουχισμό και υπόδηση, το ποσό καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Για παράδειγμα, τριμελής οικογένεια λαμβάνει €372 μηνιαίως, ενώ οικογένειες με πέντε ή περισσότερα μέλη, λαμβάνουν €558.

Για το επίδομα που καλύπτει ρεύμα, νερό και μικροέξοδα, προκειμένου να δοθεί το πλήρες ποσό, απαιτείται ενοικιαστήριο έγγραφο, ενώ σε περίπτωση μη προσκόμισής του, το ποσό που παραχωρείται είναι κατά πολύ μειωμένο. Για παράδειγμα, το ποσό για διμελή οικογένεια ανέρχεται στα €100. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί ενοικιαστήριο έγγραφο, το ποσό αυτό μειώνεται στα €37.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα ενοικίου, αυτό καθορίζεται τόσο ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και ανάλογα με την επαρχία που θα διαμείνει ο αιτητής. Το επίδομα ενοικίου παραχωρείται μετά την προσκόμιση από τον αιτητή ασύλου, ενοικιαστήριου εγγράφου, και δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του υποστατικού και όχι στον αιτητή.

Hot this week

ΒΟΥΛΗ: Εγκρίνεται σήμερα η σύνθεση των Επιτροπών – Πώς κατανέμονται οι προεδρίες

Συνέρχεται σήμερα στις 09:30 το πρωί η Ολομέλεια της...

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Λήστεψαν διανομέα φαγητού υπό την απειλή μαχαιριών – Άρπαξαν μοτοσικλέτα, χρήματα και κινητά

Υπόθεση ληστείας με θύμα 31χρονο διανομέα φαγητού διερευνά η...

ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη και ηλιοφάνεια στο «μενού» της Τετάρτης – Βροχές στο τέλος της εβδομάδας

Με καλοκαιρινές συνθήκες και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους...

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ: Δωρεάν θέσεις για οικογένειες και αποζημιώσεις για καθυστερήσεις-Πότε θα εφαρμοστεί

Με τις νέες πρόνοιες, οι ταξιδιώτες αποκτούν ισχυρότερη προστασία...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη και ηλιοφάνεια στο «μενού» της Τετάρτης – Βροχές στο τέλος της εβδομάδας

Με καλοκαιρινές συνθήκες και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους...

Related Articles

Popular Categories