Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
5.7 C
Cyprus

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΦΩΝΕΣ: MΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ»-7 ιστορίες που συγκίνησαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση με τίτλο «Ενώνουμε Φωνές: Μοιραζόμαστε ιστορίες ζωής», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), την Europa Donna Κύπρου,το Europa Uomo Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τo Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει 7 ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες ατόμων που ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του καρκίνου, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε με τη βοήθεια του συντονιστή, Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Δημήτριου Βόμβα.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς ήταν ο Στέφανος Κορκολής, οποίος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των συνδιοργανωτών να ερμηνεύσει κάποιες από τις επιτυχίες του αφιλοκερδώς, μαζί με την τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη

Οι συνδιοργανωτές πέτυχαν το στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου μέσα από τα πραγματικά βιώματα των ανθρώπων στέλνοντας το μήνυμα ότι πολιτεία και κοινωνία πρέπει να διαχειριστούν από κοινού όλα τα θέματα που άπτονται μιας από τις σοβαρότερες και πιο διαδεδομένες ασθένειες στον πλανήτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας τριετούς εκστρατείας της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, (The Union for International Cancer Control – UICC) με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου».

Hot this week

ΒΟΥΛΗ ΣΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΝΓΚ»: Λεκτική αντιπαράθεση για τον Ανεξάρτητο Φορέα

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών μετατράπηκε σε πεδίο...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος σκηνογράφος-Πρωτοστάτης του Σατιρικού Θεάτρου

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Κύπριος σκηνογράφος και...

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Διπλή διεθνής διάκριση από τον CHKS

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου έλαβε πρόσφατα διπλή διεθνή...

ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: Δικαιώθηκε μετά θάνατον η Ελένη Σωκράτους – Η αποζημίωση στους κληρονόμους

Μετά από δέκα χρόνια αγώνα, η Ελένη Σωκράτους δικαιώθηκε...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Έλα να αγκαλιαστούμε – Θεραπευτική και απαραίτητη

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μία...

Topics

ΒΟΥΛΗ ΣΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΝΓΚ»: Λεκτική αντιπαράθεση για τον Ανεξάρτητο Φορέα

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών μετατράπηκε σε πεδίο...

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Διπλή διεθνής διάκριση από τον CHKS

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου έλαβε πρόσφατα διπλή διεθνή...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Έλα να αγκαλιαστούμε – Θεραπευτική και απαραίτητη

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μία...

ANNIE ALEXUI: «Δεν κρύβομαι…Μπορείτε να με πάρετε τηλέφωνο. Μιλώ με το ΤΑΕ Λευκωσίας» – (Bίντεο)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία, με την οποία γνωστοποιεί ότι...

Related Articles

Popular Categories