fbpx
23.8 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ»: Το τραγούδι «Είμαι σαν τζαι εσένα» μεταφράστηκε στα Αγγλικά-(Φώτο)

«ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ»: Το τραγούδι «Είμαι σαν τζαι εσένα» μεταφράστηκε στα Αγγλικά-(Φώτο)

-

Το τραγούδι «Είμαι σαν τζαι εσένα», το οποίο το ερμήνευσε για πρώτη φορά η Ζωζώ Χριστοδούλου για τα άτομα με ιδιαιτερότητες, μεταφράστηκε και στην αγγλική γλώσσα ως ένδειξη ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Pascal.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, το Δημοτικό Σχολείο PASCAL Λεμεσού, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την «Ενσυναίσθηση»., με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, σχετικά με τις δυσκολίες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως επίσης και την προώθηση της συμπερίληψης και της συμπόνοιας στη σχολική κοινότητα.

Ο καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Παυλίδης και η Ζωζώ Χριστοδούλου

Σε μια αξιέπαινη κίνηση το Δημοτικό Σχολείο PASCAL Λεμεσού, μετέφρασε στα Αγγλικά το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για την ενσυναίσθηση σε κυπριακό στίχο με τίτλο «Είμαι σαν τζαι εσένα», το οποίο τραγούδησε αρχικά σε κυπριακό στίχο Ζωζώ Χριστοδούλου, τους οποίους συνέγραψε με τη Μαρία Διαμαντίδου και τη μουσική ο Ανδρέας Λιμνατή. Στην σημερινή εκδήλωση ήταν παρών το μουσικό σχήμα Τα Θερκά στην παράδοση, όπου έπαιξαν λαούτο και βιολί.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωση ήταν ο καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος είναι σε αμαξίδιο μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της συμπερίληψης και συντόνισε δραστηριότητες καλαθόσφαιρας με το αναπηρικό αμαξίδιο.

Με αυτή του την κίνηση πρόσφερε στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πρακτική/βιωματική εμπειρία μάθησης που προάγει την κατανόηση και τη συμπερίληψη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ξανά στο γήπεδο, όπως παλιά -(Φώτο)

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι θρύλοι του παρελθόντος, που κάποτε αγωνίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, επέστρεψαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, την...