Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
5.1 C
Cyprus

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Η μαθήτρια που έλαβε το βραβείο Ήθους και αθλητοπρέπειας-Η συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Φώτο)

- Advertisement -

Τιμή για την Κύπρο αποτελεί το βραβείο Ήθους και Αθλητοπρέπειας που έλαβε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η μαθήτρια, Ελευθερία Παναγιώτου. Η νεαρή συμπατριώτισσα μας απέδειξε ότι το μέλλον της Κύπρου έχουν αξίες και ιδανικά και γι’ αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της απένειμε τιμητική πλακέτα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη της πολιτείας.

Να θυμίσουμε, ότι η μαθήτρια τιμήθηκε για το βραβείο ήθους στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Νορμανδίας, αφού βοήθησε συναθλήτρια της που είχε πέσει στον τερματισμό των 200μ. Σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο την μαθήτρια η οποία έλαβε το βραβείου ήθους και αθλητοπρέπειας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα τη Νορμανδίας, αναφέροντας της, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος λόγω του ότι από τους 22 αθλητές του νησιού μας, οι 21 κατόρθωσαν να είναι στην πρώτη οκτάδα.

«Πήραμε συνολικά 12 μετάλλια, κάτι που αποδεικνύει τον σημαντικό έργο που γίνεται μέσα από τα αθλητικά σχολεία και τις σημαντικές προσπάθειες των γυμναστών των προπονητών. Όμως, ένα εξίσου σημαντικό επίτευγμα, πέραν του γεγονότος ότι υπήρξε άριστη κατάταξη στα 100 και 200 μέτρα, καταξιώθηκες να πάρεις το βραβείο του fair play, του αθλητικού ήθους. Για αυτό και ένιωθα την ανάγκη πως θα έπρεπε εκτός από τα συγχαρητήρια στους υπόλοιπους των συναθλητών σου που θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση στο Προεδρικό, να σε καλέσω γιατί πέραν του αθλητικού πνεύματος που συνδυάζεται με το αθλητικό ευ αγωνίζεσθε είναι και το ήθος».

«Για αυτό και ένιωθα την ανάγκη να σου απονείμω μια τιμητική πλακέτα εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη της πολιτείας, γιατί πραγματικά ήταν μια πράξη όπου αντί να προσβλέπεις σε μια κατάταξη, να αγνοήσεις το εάν και κατά πόσο θα μπορούσες να λάμβανες σημαντικότερη θέση, να συμπαρασταθείς σε μια συναθλήτρια σου που είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος.Να σε συγχαρώ θερμά όπως και τον προπονητή σου, και τον πατέρα σου Γιώργο, που κατόρθωσε να σου μεταδώσει το αγωνιστικό πνεύμα αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα.Η πράξη σου αποτελεί και παράδειγμα για όλους τους νέους μας».

Hot this week

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: Το κέντρο της Λευκωσίας ετοιμάζεται για μεγάλη αναβάθμιση με 100+ προτάσεις

Προσπάθειες για την αναβάθμιση της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Η μεταξωτή γραβάτα εμπνευσμένη από ρωμαϊκό έκθεμα του Μουσείου Πιερίδη-(Φώτο)

Ο Γιώργος Μαζωνάκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εκτός από τους δασκάλους, απεργούν και οι καθηγητές – Την πληρώνουν οι γονείς

Σε στάση εργασίας προχωρούν τόσο οι δάσκαλοι όσο και...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

Topics

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: Το κέντρο της Λευκωσίας ετοιμάζεται για μεγάλη αναβάθμιση με 100+ προτάσεις

Προσπάθειες για την αναβάθμιση της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

«ΕΙΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΔΩΔΕΑΗΜΕΡΑ»: Εργαστήριο Ζωγραφικής και αφήγησης για οικογένειες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο Ζωγραφικής...

AΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός

Ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ, που τον τελευταίο καιρό μάχονταν...

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ»: Η ιστορία της κυπριακής αγελάδας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Το ντοκιμαντέρ «Ο Κόσμος Μικραίνει» φέρνει στο φως την...

Related Articles

Popular Categories