fbpx
29.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήBEAUTYΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ: Σωστή ενυδάτωση στο δέρμα -Απευθύνεται σε όλους τους τύπους...

ΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ: Σωστή ενυδάτωση στο δέρμα -Απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος (Φώτο)

-

H Beauty Consultant – Makeup Artist Ειρήνη Ιακώβου, κάθε εβδομάδα θα δίνει χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, αλλά και tips μακιγιάζ για να είστε πάντοτε λαμπερή και όμορφη. Το σημερινό της θέμα αφορά την σωστή ενυδάτωση του δέρματος.

 Η σωστή ενυδάτωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την σφριγηλή επιδερμίδα και την  διατήρηση της λαμπερής εικόνας του προσώπου. Αν υπάρχει έλλειψη υγρασίας στο δέρμα τότε τα κύτταρα συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διάφορα προβλήματα στην επιδερμίδα.  Η ενυδάτωση απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και θα πρέπει να είναι το πρώτο και το τελευταίο βήμα της σωστής περιποίησης της καθημερινής μας ρουτίνας.  Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της σωστής ενυδάτωσης είναι να καταπολεμά σε σημαντικό βαθμό τα σημάδια του χρόνου.  Πως μπορούμε όμως να επιτύχουμε την σωστή ενυδάτωση;

1.       Νερό

Νερό! Αυτό φαντάζομαι είναι το πρώτο στοιχείο που έχετε ακούσει και διαβάσει αρκετές φορές. Ναι, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οφείλεται για την ενυδάτωση του οργανισμού. Μην ξεχνάμε πως  ο οργανισμός μας αποτελείται από 70% νερό. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του νερού γιατί πολύ απλά βοηθά τον οργανισμό να ενυδατωθεί από μέσα προς τα έξω. Προσπαθήστε να λαμβάνετε 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα.

2.       Φρούτα και Λαχανικά

Καλό θα ήταν το ημερήσιο πρόγραμμα  διατροφής να είναι εμπλουτισμένο με φρούτα και λαχανικά. Δεν λέμε μονάχα πιείτε νερό αλλά “φάτε” νερό. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού καθώς επίσης, είναι πλούσια σε απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες. Ο κύριος σκοπός είναι να κρατήσουμε την υγρασία εντός του οργανισμού.

3.       Διακοπή Καπνίσματος

Αν είσαι καπνιστής πρέπει να γνωρίζεις πως το κάπνισμα έχει τρομερή ικανότητα στο να αφυδατώνει το δέρμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο. Επιπρόσθετα, λόγω της αφυδάτωσης μπορεί να εμφανιστούν πιο γρήγορα οι λεγόμενες ρυτίδες.

4.       Καθαρισμός Προσώπου

Καθημερινά η επιδερμίδα μας είναι εκτεθειμένη σε μικρόβια, βακτήρια και ρύπους επομένως, δεν ξεχνώ ποτέ να καθαρίζω το πρόσωπο μου πρωί και βράδυ. Οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού και αν χρησιμοποιήσουμε είτε face wash είτε γαλάκτωμα αμέσως μετά την χρήση πρέπει να επαναφέρουμε το ph του δέρματος εφαρμόζοντας τονωτική λοσιόν.

5.       Ενυδατικές Κρέμες

Ένας κύριος  τρόπος ενυδάτωσης του προσώπου είναι  οι ενυδατικές κρέμες. Οι ενυδατικές κρέμες είναι ένα είδος καλλυντικών που είναι από τα πιο διαδεδομένα όσον αφορά τα καλλυντικά προϊόντα. Γιατί είναι σημαντική η ενυδατική κρέμα; Ο ρόλος της ενυδατικής κρέμας είναι να δημιουργεί ένα προστατευτικό μανδύα κρατώντας έτσι την υγρασία της επιδερμίδας ούτως ώστε να μην αφυδατώνεται.  Είναι σημαντικό να γίνεται σωστή επιλογή κρέμας ανάλογα με την ανάγκη του δέρματος.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: