fbpx
28.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήBEAUTYΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ: Πως να αντιμετωπίσεις την ακμή στο σπίτι.. (Φώτο)

ΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ: Πως να αντιμετωπίσεις την ακμή στο σπίτι.. (Φώτο)

-

Στο σημερινό της θέμα η Beauty Consultant –Makeup Artist, Ειρήνη Ιακώβου, μιλά για την ακμή, η οποία είναι μια από τις συχνότερες δερματικές διαταραχές του δέρματος και απευθύνεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Συχνότερα συμβαίνει στους έφηβους αλλά αρκετές φορές απασχολεί και τους ενήλικες.

Πέραν από τις παθολογικές αιτίες, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της ακμής. Καλό είναι να γνωρίζουμε πως υπάρχουν διαφόρων ειδών ακμής. Δύο από αυτά είναι η μη φλεγμονώδης μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή φαγέσωρων  δηλαδή (μαύρων και άσπρων φαγέσωρων). Σε αντίθεση με το επόμενο είδος ακμή που ονομάζεται κυστική. Η κυστική ακμή πέραν του ότι είναι πιο σοβαρής μορφής, τείνει επιπρόσθετα να έχει μεγαλύτερη έκταση στο δέρμα. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της είναι, πως η όψη του δέρματος είναι αρκετά κόκκινο, περιέχει μεγάλες κύστες με πύον καθώς επίσης μεγάλα λευκά εξογκώματα τα οποία είναι επώδυνα κατά την διάρκεια της αφής. Όπως έχω αναφέρει προηγούμενος η ακμή οποιασδήποτε μορφής τείνει να έχει παθολογικό παράγοντά αλλά και άλλες αιτίες. Σε περίπτωση ακμής είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε  την αισθητικό και τον δερματολόγο σας ούτως ώστε να σας κατευθύνουν για την καλύτερη θεραπεία.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ στο σπίτι και τι χρειάζεται να προσέχεις.

1.       Αρχικά μην σπάτε τα στίγματα ή σπυράκια, όσο και αν σας ενοχλεί το στίγμα προσπαθήστε να μην τα ενοχλείτε. Αρκετές φορές δημιουργείται μόλυνση στο δέρμα έτσι το δερματικό πρόβλημα επιδεινώνεται και στην συνέχεια δημιουργεί ουλές.  

2.       Κρατήστε καθαρό το δέρμα σας χρησιμοποιώντας face wash, ιδιαίτερα σημαντικό να πλένουμε πρωί και βράδυ το πρόσωπο μας.

3.       Ρυθμίστε την λιπαρότητα της επιδερμίδας σας χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα στο δέρμα. Αποφύγετε τα καλλυντικά προϊόντα  που δεν είναι oil-free.

4.       Εφαρμόστε 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα αργίλου, η άργιλος θεωρείται ένας πολύ καλός σύμμαχος για την καταπολέμηση της ακμής. Η ευεργετική ιδιότητα της πράσινης αργίλου βοηθά στην ρύθμιση της παραγωγής του σμήγματος καθώς επίσης καθαρίζει σε βάθος τους πόρους του δέρματος.

5.       Αποφύγετε τη χρήση των peelings που περιέχουν κόκκους. Αυτό μπορεί να ερεθίσει τα σπυράκια ή ακόμα και να τα μολύνει.

6.       Αρκετές μελέτες ισχυρίζονται πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η ζάχαρη ενδέχεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής.

7.       Τσάι, ναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο πέραν απ’ το ότι μπορείς να καταναλώνεις έως τρία ροφήματα ημερησίως μπορείς να το χρησιμοποιείς τοπικά ως αντισηπτικό και καταπραϋντικό παράγοντα. Ένα πολύ καλό βότανο που βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και της ερυθρότητας του δέρματος είναι το αγαπημένο χαμομήλι. Το χαμομήλι γενικότερα είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό, καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σε μια αλλιώτικη εκδοχή της- (Βίντεο)

Η τηλεμαγείρισσα, Χρύσω Λέφου είναι γνωστή για τις δημιουργικές της προσεγγίσεις στη μαγειρική. Προσθέτει ή αλλάζει συστατικά, χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία...