Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
12.6 C
Cyprus

ΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

- Advertisement -

Σε έναν ρόλο διαφορετικό από ότι την έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια θα εισέλθει σε λίγους μήνες, η Δωρίτα Μαρκαντώνη. Η πολυτάλαντη, δημιουργική εκπαιδευτικός, φιλάνθρωπος αλλά και συγγραφέας του βιβλίου για τον Σχολικό Εκφοβισμό ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Μέσας Γειτονιάς.

Η νεαρή Δωρίτα Μαρκαντώνη είναι γεννημένη στη Λεμεσό και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς αποφάσισε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει την θέση του Δήμαρχου. Κύριο μέλημα της είναι ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς να γίνει μια σύγχρονη πόλη ενώ από τώρα η Δωρίτα Μαρκαντώνη, μαζί με τους συνεργάτες της έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες τους ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν τα πλάνα τους. Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δωρίτας Μαρκαντώνη προγραμματίζεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Δωρίτα Μαρκαντώνη αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α’, με Άριστα ενώ στην  συνέχεια, φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε επίσης με Άριστα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση κι εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Στο μεταπτυχιακό της, ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με το κομμάτι του Σχολικού Εκφοβισμού και  παρακολούθησε σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ασχολήθηκε εκτενώς με το κοινωνικό αυτό φαινόμενο. Συμμετείχε σε έρευνες κι έδωσε αρκετές διαλέξεις επί του θέματος σε παγκύπρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τον Σχολικό Εκφοβισμό, το οποίο απευθύνεται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς και βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης. Το βιβλίο μάλιστα με τον τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός-Από τους μύθους…στην πραγματικότητα» είναι υποψήφιο στα φετινά Βραβεία Public.

Έχει παράλληλα έντονη φιλανθρωπική δράση σε πολλούς κοινωφελείς συνδέσμους και οργανισμούς, όντας εθελόντρια. Σήμερα, διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Η Δωρίτα Μαρκαντώνη είναι μητέρα ενός παιδιού.

Hot this week

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

Topics

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

Related Articles

Popular Categories