fbpx
21 C
Nicosia
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: «Ήμασταν μέσα στην αίθουσα μαζί...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: «Ήμασταν μέσα στην αίθουσα μαζί της. Τα ράσα και το σκήπτρο του δεν θα τον γλυτώνουν για πάντα»

-

Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου όπου κατέθεσε η γυναίκα που κατήγγειλε τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο ήταν το Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Όπως είναι γνωστό σήμερα κατέθεσε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον 84χρονο, τέως Μητροπολίτη για άσεμνη επίθεση.

Η ίδια στην κατάθεση της ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Κιτίου άρχισε να την παρενοχλεί, λέγοντας ότι κανόνιζε μαζί της, συναντήσεις απογεύματα Σαββάτου, προφανώς για να λείπει το προσωπικό της Μητρόπολης και την υποδεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του, αφού της άνοιγε την πόρτα της Μητρόπολης.Στην κατάθεση της η παραπονούμενη έδωσε λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν το Φθινόπωρο του 1981 αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της και σημείωσε ότι μετά την παρότρυνση φίλων της οικογένειας, επισκέφθηκε τον τότε Μητροπολίτη για να πάρει οικονομική βοήθεια από ταμείο για ορφανά.

Σε ανάρτησή τους, στην σελίδα της «Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών» υπογραμμίζουν ότι γυναίκες που στέκονται στο πλευρό της ήταν μέσα μαζί της στην αίθουσα του Δικαστηρίου και σχολιάζουν την έκφραση που είχε ο Μητροπολίτης κατά τη διάρκεια της καταγγελίας.

«Ήμασταν μέσα στην αίθουσα μαζί της. Να της δώσουμε δύναμη. Τελικά μας έδωσε εμάς δύναμη.Χείμαρρος η αλήθεια της.Δεν κάθισε στο ειδώλιο. Παρακολουθούσε την εξιστόρηση του θύματος ατάραχος μαζί με τον οδηγό/σωματοφύλακα του.Δεν χαμήλωσε το βλέμμα του ούτε μια στιγμή. Νοιώθει άτρωτος, υπεράνω, νοιώθει ανίκητος.Τελειώνει η σημερινή συνέδρια, στέκεται όρθιος, δεν φεύγει, κοιτάζει με θράσος το θύμα στα μάτια.Την καρφώνει με το βλέμμα του. Στεκόμαστε γύρω της σαν ασπίδα αλλά δεν μας χρειάζεται, δεν έχει λόγο να φοβάται ούτε να ντρέπεται. Μας λέει δεν τον φοβάμαι!Του ζητούμε να αποχωρήσει και μας χαμογελάει κοροϊδευτικά, χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα.Περάσαμε μπροστά του για να μας δει καλά, να καταλάβει, πως εμείς την πιστεύουμε, είμαστε δίπλα της. Τα ράσα και το σκήπτρο του δεν θα τον γλυτώνουν για πάντα.Το “Ντροπή” και το “αίσχος” ήταν μέσα από την ψυχή μας».

Να θυμίσουμε, το πρωϊ, γυναίκες του Δικτύου, διαδήλωσαν έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας κρατώντας πανό που έγραφαν «Εμείς αδελφή μας σε πιστεύαμε από την αρχή» και «Τα θύματα έσπασαν τη σιωπή, η δικαιοσύνη ακούει;» ως ένδειξη συμπαράστασης προς τη παραπονούμενη. Να επισημανθεί, ότι το αδίκημα διαπράχθηκε το 1981 εντός της Μητρόπολης και η γυναίκα ήταν ανήλικη. Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά της τότε ανήλικης κοπέλας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: