fbpx
15.9 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ: Γιατί oι Κύπριοι δεν είναι ευτυχισμένοι;-Ένας από τους λόγους...

ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ: Γιατί oι Κύπριοι δεν είναι ευτυχισμένοι;-Ένας από τους λόγους είναι αληθινός-Μπορείτε κάλλιστα να τον βρείτε

-

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Ξέρετε, όμως, γιατί οι Κύπριοι δεν είναι ευτυχισμένοι και γι’ αυτό συγκαταλέγονται στην 46η θέση από τις 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το ερώτημα υπάρχουν έξι βασικοί λόγοι.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Happiness Report για το 2023, η οποία κατατάσσει την παγκόσμια ευτυχία σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο η Κύπρος έχει λάβει την 46 θέση ενώ η Ελλάδα στην 58η θέση. Και εάν αυτό αποτελεί ερωτηματικά μπορούμε να διερωτηθούμε γιατί η Φινλανδία θεωρείται το πιο ευτυχισμένο μέρος στον κόσμο, η οποία ας σημειωθεί ανακηρύχθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η καλύτερη.

Η κατάταξη των χωρών βασίζεται σε δεδομένα από πηγές όπως η Gallup World Poll, αξιοποιώντας έξι βασικούς παράγοντες οι οποίοι είναι η κοινωνική υποστήριξη, το εισόδημα, η υγεία, η ελευθερία, η γενναιοδωρία και τέλος η απουσία διαφθοράς. Κάτι που σε αυτό το σημείο έχουμε ένα μικρό πρόβλημα τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα. 

Για να είμαστε, όμως δίκαιοι οι Κύπριοι φημίζονται για τη γενναιοδωρία τους και την κοινωνική υποστήριξη ο ένας για τον άλλον που αυτό για εμάς αποτελεί πλεονέκτημα. Όμως, στα υπόλοιπα αφενός χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά και αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι τις καλύτερες χώρες και όχι να μιμούμαστε τις χειρότερες χώρες του πλανήτη.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Aalto της Φινλανδίας, υπάρχουν αρκετοί βασικοί παράγοντες. Η ικανότητα του φινλανδικού συστήματος πρόνοιας να βοηθά τους πολίτες της, οι οποίοι αισθάνονται περισσότερο απ΄όλους πως η Πολιτεία τους φροντίζει. Τα σχετικά γενναιόδωρα επιδόματα ανεργίας και η σχεδόν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη βοηθούν στην άμβλυνση των πηγών δυσαρέσκειας, διασφαλίζοντας πως λίγοι άνθρωποι στη Φινλανδία είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους.

Την πρώτη 15αδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι χώρες, Φιλανδία, Δανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Αυστρία, Αυστραλία, Καναδάς, Ιρλανδία, ΗΠΑ. Η Γερμανία είναι στην 16η θέση και η Γαλλία στην 21η.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: