Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
13.4 C
Cyprus

ΔΕΣΠΩ ΘΕΟΦΙΛΟΥ: Τι μας δήλωσε η μητέρα της έξι μηνών Βασούλας-Εφραίμια-Στο νοσοκομείο του Ισραήλ εδώ και  5.5 μήνες-Μπαίνει στο χειρουργείο -«Έχω να δω την δεύτερη κόρη μου, εννέα μήνες»-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Για πεντέμισι μήνες οι γονείς της έξι μηνών Βασούλας-Εφραίμια, Δέσπω Θεοφίλου και Λοϊζος Λοϊζου, βρίσκονται Ισραήλ για να είναι δίπλα στο πλευρό της δεύτερης κόρης τους η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Schneider παίδων. Παρ’ όλο που το κράτος έχει αναλάβει τα έξοδα της νοσηλείας της μικρής εντούτοις τα έξοδα παραμονής της οικογένειας είναι ασύμφορα.

Όπως είναι γνωστό το κράτος έχει αναλαμβάνει τα έξοδα της μικρής αλλά όχι των γονέων οι οποίοι έχουν άλλο ένα κοριτσάκι εννέα ετών και διαμένει στην Κύπρο με την γιαγιά της. Η μητέρα, Δέσπω Θεοφίλου έχει να δει από κοντά την δεύτερη κόρη της εδώ και εννέα μήνες.  Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιείται έρανος ώστε η οικογένεια να μπορέσει να επανενωθεί και να τελειώσει ομαλά η περιπέτεια υγείας της μικρής Βασούλα-Εφραίμια η οποία χρειάζεται να υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στο Ισραήλ. Η οικογένεια κατάγεται από την Πάφο και διαμένουν στην Πόλη Χρυσοχούς στο χωριό Χρυσοχού.

«Έχουμε ένα ακόμη κοριτσάκι εννέα ετών, την Ιωάννα, την οποία  έχει εννέα μήνες να την δω από κοντά. Την βλέπω μόνο από κάμερα…»

Πριν ακόμη γεννήσει η Δέσπω Θεοφίλου νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μόλις γεννήθηκε η μικρή Βασούλα -Εφραίμια, στις δέκα ημέρες διαγνώστηκε με νεφρωσικό σύνδρομο.

«Ήμουν τρεις μήνες πριν γεννήσω στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε παιδονεφρολόγος γιατί ο Δρ. Αμβραάμ Ηλία ήταν σε διαθεσιμότητα. Αφότου γέννησα στις δέκα ημέρες διαγνώστηκε η μικρή με Νεφρωσικό σύνδρομο. Μας έστειλαν με αερομεταφορά στην Ελλάδα στο Αγλαϊα Κυριάκου. Εκεί η Βασούλα-Εφραίμια νοσηλεύτηκε για ένα μήνα…»

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης η μικρή Βασούλα -Εφραίμια μεταφέρθηκε εμπνευσμένα στο νοσοκομείο Schneider Παίδων στο Ισραήλ. Οι γονείς της δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλαϊ της, από τις 22 Δεκεμβρίου του 2022. Όπως έχουν ενημερωθεί οι γονείς της από τους θεραπόντες γιατρούς η έξι μηνών Βασούλα-Εφραίμια επιβάλλεται να υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις ούτως ώστε να αφαιρεθούν και τα δύο νεφρά της, ενώ μετέπειτα θα προβεί σε μεταμόσχευση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αύριο η μικρούλα θα υποβληθεί στο πρώτο της χειρουργείο.

Τα έξοδα της οικογένειας καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο Ισραήλ είναι παρά πολλά και έτσι η οικογένεια μετά από τη σχετική άδεια διεξάγει έρανο με αριθμό 08/2022 υπέρ της Βασούλας Λοϊζου.

Για εισφορές αποταθείτε στους πιο κάτω λογαριασμούς

ΤΡΆΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

1. IBAN NUMBER: http://CY66 0020 0195 0000 3570 3847 6713 ΒΑΣΟΥΛΑ ΛΟΪΖΟΥ

SWIFT NUMBER: http://BCYPCY2N

Hot this week

Ενημερωτική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Κίνας: «Understanding China Through the Two Sessions»

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή...

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ: Μια γιορτή φαντασίας και προσφοράς από το Αλκίνοος Αρτεμίου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο των παιδικών παραμυθιών...

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: 28χρονος από τη Ρωσία για σοβαρά αδικήματα στη Λευκωσία-(Φώτο)

Για σοβαρές υποθέσεις που αφορούν διάφορα αδικήματα καταζητείται 28χρονος...

IΝVEST CYPRUS: Ενίσχυση της διεθνούς επενδυτικής θέσης της Κύπρου και στρατηγική εξωστρέφειας

Τα αποτελέσματα και τις δράσεις των ετών 2024 και...

Topics

Ενημερωτική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Κίνας: «Understanding China Through the Two Sessions»

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή...

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ: Μια γιορτή φαντασίας και προσφοράς από το Αλκίνοος Αρτεμίου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο των παιδικών παραμυθιών...

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: 28χρονος από τη Ρωσία για σοβαρά αδικήματα στη Λευκωσία-(Φώτο)

Για σοβαρές υποθέσεις που αφορούν διάφορα αδικήματα καταζητείται 28χρονος...

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ-EUROPA UOMO ΚΥΠΡΟΥ: Καρκίνος του προστάτη… με απλά λόγια

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας...

Related Articles

Popular Categories