ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΟΥΣΟΥ: Στο πλευρό της στέκεται η Ένωση Συντακτών-Μιλά για «Άδικη μεταχείριση»

«Άδικη, ανάλγητη, αψυχολόγητη και καταδικαστέα», θεωρεί το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Δέσποινα Ρούσου από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών αναφέρει πως, «η συνάδελφος και μέλος της ΕΣΚ, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, διακρίνεται για την εργατικότητα και την αφοσίωση της στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Εκτελεί, εδώ και δεκαετίες, τα καθήκοντα της με ζήλο, αρτιότητα, επαγγελματισμό, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Η προσπάθεια υποβάθμισής της με αφαίρεση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, χωρίς καν να προηγηθεί διάλογος μαζί της, είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Την ίδια ώρα, αυτή η διαχείριση παραπέμπει σε νοοτροπία διακρίσεων λόγω προβλημάτων υγείας. Το τελευταίο είναι ανήκουστο και εξοργιστικό. Ως απότοκο της πιο πάνω μεταχείρισης, η υγεία της δημοσιογράφου Δέσποινας Ρούσου έχει επιδεινωθεί και τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ συμμερίζεται πλήρως τα όσα αναφέρονται σε σχετική επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, η οποία κάνει λόγο για «απαξιωτική και εξευτελιστική συμπεριφορά» σε βάρος της συναδέλφου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τη Διεύθυνση αλλά και τη Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να ανακαλέσουν τις αρχικές αποφάσεις τους για τα καθήκοντα της Δέσποινας Ρούσου και να την αποκαταστήσουν πλήρως. Παραδείγματα όπως αυτό της συναδέλφου πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να τιμωρούνται». Να επισημανθεί ότι στο πλευρό της Δέσποινας Ρούσου τάχθηκαν οι δημοσιογράφοι, Ελένη Βρέτου και Πόλα Σπόντα ζητώντας την απαλλαγή τους από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους για την απομάκρυνση της Δέσποινας Ρούσου.

Hot this week

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Η συγκλονιστική ιστορία του 12χρονου Δημήτρη και η δωρεά των 12.500 ευρώ που του έδωσε ελπίδα

Η ιστορία του Δημήτρη συγκίνησε εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι...

ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΣΙΒΙΟ Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ: «Χωρίς επιδότηση το πλοίο δεν θα ξανασηκώσει άγκυρα»

Πέντε χρόνια μετά την επανεκκίνηση της πολυαναμενόμενης θαλάσσιας σύνδεσης...

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οι πρωτοβουλίες για να ξαναζωντανέψει η Μακαρίου και το κέντρο της Λευκωσίας-(Βίντεο)

Μια έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναπτύξει...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χειροπέδες και στη σύζυγο του 27χρονου – Φέρεται να παραπλάνησε την Αστυνομία

Δεύτερη σύλληψη προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας για...

Topics

ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΣΙΒΙΟ Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ: «Χωρίς επιδότηση το πλοίο δεν θα ξανασηκώσει άγκυρα»

Πέντε χρόνια μετά την επανεκκίνηση της πολυαναμενόμενης θαλάσσιας σύνδεσης...

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια – Πότε τίθεται σε ισχύ

Ο καύσωνας επιμένει και η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα...

VIRAL: Κοράκι πήρε στο κυνήγι γυναίκα – Η απρόσμενη επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό που καταγράφηκε σε δρόμο της Βρετανίας...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ: Κλειστή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Αμμοχώστου – Λάρνακας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ σήμερα, Παρασκευή, στον αυτοκινητόδρομο...

Related Articles

Popular Categories